Namaz kılan öğrenci avına çıkanlar var' | " /> Namaz kılan öğrenci avına çıkanlar var' | "/>

En Sıcak Konular

'Namaz kılan öğrenci avına çıkanlar var'

5 Haziran 2008 13:51 tsi
'Namaz kılan öğrenci avına çıkanlar var'  
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, laikliği bir paranoya haline getirenlerin, okullarda namaz kılan öğrenci arama ve okul bahçelerinde başörtülü öğrenci ve öğretmen bulmak için adeta avcılığa çıktığını söyledi.

Bakan Çelik, Samanyolu Haber Televizyonu'nda dün akşam Van'daki Serhat Eğitim Kurumları'nın bahçesinden canlı olarak yayınlanan 'Siyaset Sahnesi' programında Ankara Haber Müdürü Remzi Ketenci ve Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal'ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bazı medya organlarında öğrencilerin okulda namaz kıldıkları yönündeki haberlere ilişkin soruya Çelik, en son Adana'da bir okulun damında öğrencilerin namaz kılmasıyla ile ilgili kendisine bir bilginin henüz ulaşmadığını söyledi. Çelik, aslında bunu bir paranoya haline getirenleri; nerede bir okul bahçesinde başörtülü öğrenci bulabilirim, eve giderken başını kapatan bir öğretmeni bulabilirim, namaz kılan birini bulabilirim diye onun avcılığına çıktığını söyledi. Çelik, "Bundan da şunu çıkarıyorlar; AK Parti geldi onun için bunlar yapılıyor. Ben ilkokulda, lise ve üniversitede iken AK parti yoktu. Okullarda isteyen namazını kılıyordu. Laikliği insanların inançlarıyla alay etmek, kendi inançlarını yaşamak isteyenlere karşı adeta Gesato yönetimi olarak algılıyorsanız, laiklik bu değildir. Bu insanların laiklik anlayışında problem var, bunların anlayışında problem var" dedi.

Çelik, "Bir öğrencinin namaz kılması ile oruç tutması arasında ne farkı var" diyerek her ikisinin de ibadet olduğunu vurguladı. Çelik, şunları söyledi: "Ömrüm yatılı okullarında geçti. Her okuduğum okulda öğrencilere sahur yemeği çıkardı. Okul mesaisini buna göre düzenlerdi. Bu şimdi laikliğe aykırı mı oluyordu. Orduda da kışlalarda sahur yemeği çıkıyor. Laiklik inanan insanların kendi inançlarının pratiğini yapmasını için onlara zemin ve imkan hazırlayacaksın, bir insan ibadet yapmak istemiyor ve ateistse o da ateist olarak hayatını sürdürme hakkını tanımaktır"

Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının bir sekreteri evinden başörtüsüyle çıkıp, örtüsünü binanın girişinde çıkardığında bunun sorun olmadığını ancak, okuldan çıkan bir öğretmen ve öğrencinin okulun bahçesinde başörtüsünü takarak evine gitmesi AK Parti için laikliğin odağına malzeme olarak gösterildiğini kaydetti.

Bakan Çelik, OKS ve üniversite sınavlarına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, ailelerin çocukları çok sıkmamaları, bunun sonunda başarının da başarısızlığın da olduğunu vurguladı. Çelik, öğrencilerin sınavı kazanmamaları halinde bunun dünyanın sonu olmadığının altını çizdi.

Bakan Çelik, YÖK'ün kontenjan artırımı ile ilgili bir soruya da bunun sevindirici olduğunu belirtti, Kredi Yurtları'nda barınma ile ilgili bir sorun olmayacağını söyledi. Kontenjan artırımına karşı çıkanların yurt sorunu olmayan ve yurtları yüzde 80 kapasite ile dolu olan üniversitelerden olmasını da manidar buldu.

Çelik, liselerde sınıf geçme ile ilgili olarak yapılan çalışmanın daha netlik kazanmadığını ifade ederek, sistemin lise birinci sınıf ve ikinci sınıftan en fazla dersten kalması halinde sınıfı geçerek derslerini alttan almasını sağlamak olduğunu vurguladı.
 
zaman



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs