En Sıcak Konular

Sendikadan pişkin tavır

5 Haziran 2008 14:18 tsi
Okullarda öğrencilerin namaz kılmasına karşı çıkan Eğitim-Sen Adana Şubesi'nden pişkin açıklama.

Okullarda öğrencilerin namaz kılmasına karşı çıkan Eğitim-Sen Adana Şubesi, "Kimsenin inancıyla, ibadetiyle uğraşmıyoruz." sözleriyle çelişkili bir tavır sergiledi.

BU KAÇINCI YALAN BÖYLE

Eğitim-Sen Adana Şubesi, Fatih Terim Lisesi'nde "öğrencilerin damda toplu halde namaz kıldığı" yönündeki yayınlardan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Şube Başkanı Güven Boğa, okullarda ibadet etmek isteyen öğrencilere "kolaylık' tanınmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Başkanlığı'nın 13 Aralık 1977 yayınlanan tebliğini kabul etmedi. Sözü edilen tebliğin geçerli olmadığını savunan Boğa, "Eğer bu genelge hala geçerli olsaydı, kimi okullarda açılan mescitler, mekanlar kapatılmazdı. Yöneticiler soruşturma geçirmez, öğrencilerin ifadesi alınmazdı." yorumunu yaptı.

1977 genelgesinin daha yürürlükte olduğunu düşünen yöneticilerin bu konuda çıkıp açıklama yapması gerektiğini savunan Boğa, 1982 Anayasası'nın belirleyici olduğunu öne sürdü. 77 genelgesine göre bir tek okulda mescit açılamayacağı görüşünü ortaya atan Boğa, insanların camilerde, kiliselerde, evlerde ibadetlerini yerini getirmesine karşı olmadıklarını, ancak yasaların belirlediği hatları kendilerinin aşmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Boğa, "Biz kimsenin namazıyla, ibadetiyle uğraşmıyoruz. Lütfen basın yayın organları bir şeyi bizi karşılarında görerek işlemesin. İlgililer bu konuda adım atıp, 'ya okullarda namaz serbesttir veya yasaktır' diyecek." dedi.

Derste, teneffüste her biçimde öğrencinin okulda namaz kılmasının yasak olduğunu iddia eden Boğa, "Şimdi Fatih Terim Lisesi'nde 'çocuklar namazı teneffüste kılmıştır' denilerek, çıkan haberlerin yalan olduğu söyleniyor. Biz çocuğun teneffüsü, ders saatiyle ilgilenmiyoruz. Altını çizdiğimiz nokta, okulda namaz kılınması olayıdır. Biz kendimizi yasaların yerine koyamayız." diye konuştu.

Öğrencilerin namazıyla ilgili görüş belirten Eğitim-Sen'in yasalara göre görevini yaptığını düşünen Boğa, kimsenin bu konuda kendilerini yargılamaya hakkının bulunmadığını kaydetti.


Cihan



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs