En Sıcak Konular

Başbakan olursa yapacağı ilk iş ne?

5 Haziran 2008 16:10 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şanlıurfa'da düzenlediği tarım kurultayında bir vatandaşın açtığı pankartı yorumladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şanlıurfa'da düzenlediği tarım kurultayında bir vatandaşın açtığı "Türkiye'de Başbakan olacak bir kişi var, o da şimdiki Başbakan" yazılı pankartla ilgili yorumda bulundu.

Sarıgül, "Baykal zaten başbakan olmak istemiyor ki. Baykal'a bugün başbakanlığı verseniz bırakır kaçar gider" şeklinde konuştu. Sarıgül, Önder Sav'ın Hazreti Muhammed'le ilgili konuşma tarzı nedeniyle biran önce İslam dünyasından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dünya Çevre Günü nedeniyle Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki fast food restoranlarında denetlemelerde bulundu. Sarıgül burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Deniz Baykal'ın Güneydoğu gezisi sırasında bir vatandaşın açtığı "Türkiye'de bir Başbakan var, o da mevcut Başbakan" yazılı pankartın sorulması üzerine Sarıgül, pankartta yazılanların o vatandaşın değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Baykal ile ilgili kendi düşüncelerini paylaşan Sarıgül, "Baykal'a bugün başbakanlığı verseniz bırakır kaçar gider. Çünkü sorumluluk almak istemiyor. Baykal sadece koltuğuna oturup günü gün etmek istiyor. İş Bankası'nın yönetim kurulu üyeliklerini kullanıyor. Baykal'ın başbakan olmak gibi bir derdi zaten yok. Sayın Baykal'ın bir heyecanı yok, heyecanı kalmamış. Vatandaşlar demokratik tepkilerini dile getirmişler." dedi.

Deniz Baykal'ın bugune kadar Güneydoğu'ya gitmediğini ve Güneydoğu ile alakalı hiç bir açılımda bulunmadığını söyleyen Sarıgül şöyle konuştu: "Enerji bakanlığı yaptığı dönemde, maliye bakanlığı yaptığı dönemde Allah rızası için Güneydoğu'ya bir tane çivi çakmış mı? Onun için yurttaşlarımızın takdiridir. Ama bir kez daha söylüyorum. Sayın Baykal insanlara sadece Antep karası çalar. Sayın Baykal sadece insanları eleştirir, laf üretir hiç bir icraat yapmaz. Bugün sayın Baykal sosyal demokrasinin önündeki en büyük engeldir. Sayın Baykal CHP'yi Haktan da koparmıştır halktan da koparmıştır. Sayın Baykal'ın Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak gibi bir niyeti yok. Sayın Baykal sadece koltuğunu korusun o buna yetiyor. "

-"ÖNDER SAV ÖZÜR DİLESİN"-

Önder Sav'ın Hazreti Muhammet ile ilgili yaptığı konuşma ve akabinde neden olduğu dinleme skandalına da değinen Sarıgül şunları dedi: "Önder Sav Peygamber Efendimiz ile ilgili sarfetmiş olduğu o talihsiz sözleri bastırmak için aceleden heyecana kapıldı. Ufacık bir olayı alabildiğine büyüttü ve başka noktalara getirdi. Özellikle Önder Sav, Peygamber Efendimiz'le ilgili söylediği sözlerle ilgili kamuoyundan özür dilemelidir. Bu lafı bastıramaz, inanç dünyamızı kırmıştır. Bütün inananları üzmüştür. İslam dünyasını sıkıntıya sokkmuştur. Önder Sav, İslam dünyasından öncelikle özür dilemelidir. Peygamber Efendimiz'le ilgili söylediği sözler beni de milyonlarca inananı da kırmıştır. Telekulak konusuna gelince, acele davranmıştır, yanlış davranmıştır. O gazeteci arkadaş gazetecilik görevini yerine getirmiştir. Aceleyle hemen soruşturma önergesi istemiştir. Çünkü telaşla, heyecanla öbür olayı bastırmak için böyle şey yapmıştır. Ama yukarıda Allah var. Allah herşeyi görüyor ve biliyor. İnançsız bir adam boş bir tenekeye benzer. Allah bizi inançlarımızdan geri koymasın. Önder Sav'ı kim dinleyece? Önder Sav'ı dinlemeye gerek yok ki.Önder Sav'ın dinlenecek neyi kalmış ki? Ama orada başka bir şey var. Orada bir devletin valisinin bir siyasi partinin genel merkezinde bulunması mantığını doğru bulmuyorum. Valiler devletin valileridir. Valiler siyasi partilerin valileri olamaz."

Cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,935 µs