En Sıcak Konular

Haşim Kılıç: Gerekçeli karar beklensin

5 Haziran 2008 20:30 tsi
iptal eden kararından sonra ülkede birlikte yaşama kararlılığının ortadan kalkmaması gerektiğini söyledi. Haşim Kılıç, kararın değerlendirilmesi için gerekçeli kararın açıklanmasının beklenmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi çıkışında gazetecilere bugünkü kararla ilgili bir açıklama yapan Haşim Kılıç, "Mahkeme kararını verdi. Gerekçe yayınlanmadan herhangi bir açıklama yapmak yanlış olur. Bugünkü mahkeme kararıyla sadece netice bildirilmiştir. Oy çokluğu yada oy birliği gibi bir bilgi verilmemesinin bir nedeni vardır. Son aylarda mahkeme üzerinde yapılan spekülasyonlar mahkememizi üzmüştür. Buna meydan vermemek üzere açıklama yapılmadı. Karara elbette ki bir kısım insanlarımızı sevindirecektir. Bir kısım insanımızı da üzecektir. Ancak birlikte yaşama azmimizi sevincimizi kararlılığımızı ortadan kaldırmamalıdır. Spekülasyonlardan dolayı kararın nasıl alındığı, ne kadar çoklukla kabul edildiği yönünde herhangi bir bilgi vermiyoruz. Yanlış yorumlarda bulunulmaması için açıklama yapmadık. Bütün bilgiler gerekçeli kararda sunulacaktır" diye konuştu.

Gerekçeli kararın ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Kılıç, "En kısa zamanda açıklanacaktır" dedi. Gazetecilerin, yetki genişlemesi yada mahkemenin yeni bir içtihat oluşturması gibi bir durumun söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Başkan Kılıç, "Herşey gerekçeli kararda açıklanacak" dedi. Gazetecilerin, alınan kararın bu konuda Anayasa değişikliği yapılamayacağı anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kılıç, "Gerekçeli karar bildirildikten sonra Türkiye'de ne nasıl şekillenecek, nasıl tavır alınacak. Her şey görülecektir" diye konuştu.

Başörtüsüyle ilgili alınan bugünkü kararın, AK Parti'ye açılan kapatma davasına etki edip etmeyeceğine ilişkin yorumların hatırlatılması üzerine Kılıç, bu konuda yorum yapmak istemediğini söyledi.

 
Cihan



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs