28 Şubat özlemi | " /> 28 Şubat özlemi | "/>

En Sıcak Konular

Emekli paşanın 28 Şubat özlemi

5 Haziran 2008 21:15 tsi
Emekli paşanın 28 Şubat özlemi Milli Güvenlik Kurulu'nun eski Genel Sekreteri, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı Veli Küçük'le aynı karede yer almaktan "şeref duyacağını" söylerken, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi için ise, bakın ne dedi...

Milli Güvenlik Kurulu'nun eski Genel Sekreteri, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, başörtülü olduğu için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile aynı karede yer almasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le aynı karede yer almanın ise kendisini kesinlikle rahatsız etmeyeceğini açıkladı. Tempo Dergisi'ne 28 Şubat sürecinden başlayarak günümüze kadar askerin tutumunu değerlendiren Kılıç, Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan arasındaki farklara da değiniyor.

Genelkurmay Başkanı'nın başörtülü first lady ile ne kamusal alanda ne de kamu dışında aynı karede yer alamayacağını aktaran Kılınç, "O fotoğrafa bakan insanlar, 'Artık asker de bunları kabullendi' zanneder. Bu algıyı halka vermek uygun düşmez." yorumunda bulunuyor. Kendisinin de görev dışı olmasına rağmen Hayrünnisa Gül ile aynı karede yer almamaya dikkat ettiğini anlatıyor. Tuğgeneral Veli Küçük'le ise aynı kadrajda yer almaktan çekinmeyeceğini ifade eden Kılınç, kendi isminin Ergenekon kapsamında anılmasını ise şöyle yorumluyor: "İlhan Selçuk gibi, bu devletin değerlerine sahip çıkan birileri bununla suçlanıyorsa, böyle bir suçluluk insana ancak onur verir."

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) irticaya yönelmiş ya da birtakım çağdışı saplantılı ideolojileri olan kişileri ayıkladıklarını vurgulayan Tuncer Kılınç, Veli Küçük'e aynı muamelenin uygulanmama nedenini, "Görev süresi zarfında bir defo, sıkıntı yoksa niye ayıklansın?" diye açıklıyor. Kılınç, istihbaratın her ay koordine edildiği bir görevde yer almasına rağmen Ergenekon sözcüğünü basına yansımadan altı-yedi ay önce duyduğunu sözlerine ekliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın esnek, sevecen bir insan olduğuna dikkat çeken emekli Orgeneral, "Ama 28 Şubat sürecinde gördüğümüz kadarıyla Necmettin Erbakan daha uyumlu, sıkıntıları görüp çekilme esnekliğini göstermiş biri." yorumunda bulunuyor. Başbakan Erdoğan'la Genelkurmay Başkanı'nın Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı görüşmeyi de eleştiren Kılınç, "Görüşme taktik olarak yanlıştı. Böyle bir toplantı yapılacaksa, bunun tamamen gizli yapılması, kimsenin bu toplantıdan haberinin olmaması en doğru harekettir." diye konuşuyor.

samanyoluhaber



Bu haber 1,246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,303 µs