En Sıcak Konular

Piyasalarda ‘bekle-gör’ havası

6 Haziran 2008 13:43 tsi
Anayasa Mahkemesi’nin türban düzenlemesini iptal etmesi sonrasında piyasalar sakin. Borsada yüzde 1.2’lik kayıp yaşandı, dolar 1,24’te. Faiz 16 ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından piyasalarda ‘bekle-gör’ havası hakim. Borsada ve kurda sakin bir seyir gözlenirken, en büyük tepki faizde görüldü. 

Türban düzenlemesine iptal kararı sonrasında dün 1,24 YTL’yi aşan dolar sabah saatlerinde 1,2480 YTL’yi kadar çıktı. Ancak daha sonra 1,24 YTL seviyesine gevşeyen dolar bu seviyede işlem görüyor. Uzmanlar doların 1,25-1,26 YTL’yi kırması durumunda 1,35’lere kadar gidebileceğini belirtiyor. Ancak kısa vadede kuru yukarı çekecek bir etki görünmüyor.

BORSA YÜZDE 1.2 DÜŞTÜ

Anayasa Mahkemesi’nin kararının geldiği sırada kapalı olan borsada bugün temkinli bir seyir gözleniyor. İMKB Ulusal 100 Endeksi açılışta 470 puanlık düşüşle 39 bin 993 puana geriledi. Ancak daha sonra toparlanan endeks artıya bile geçti. Endeks seans içinde 39 bin 960 puana kadar inerken, en yüksek 40 bin 564’ü gördü. Endeks ilk seansı 494 puanlık düşüşle 39 bin 969’dan tamamladı ve hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 1.22 olarak gerçekleşti. Analistlere göre, borsada yönü belirleyecek esas etmen yurtdışı gelişmeler olacak.

FAİZ 16 AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ
İptal kararının en büyük etkisi, daha çok iç gelişmelere tepki veren faiz cephesinde görüldü. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 13 Ocak 2010 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 20.70 ile 23 Ocak 2007’den beri en yüksek düzeye çıktı.

Uzmanlar, piyasanın AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu’nun gün içinde yapacağı toplantıyı yakından izleyeceğini belirtiyor. Toplantıda erken seçim kararı çıkma ihtimali de var. Ayrıca bugün ABD’den tarım dışı istihdam verisi de gelecek.

ntvmsnbc.com



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs