En Sıcak Konular

Soylu'dan sine-i millet çağrısı

6 Haziran 2008 19:35 tsi
DP Lideri Soylu, türban kararını "Siyaset gol yemiştir" diye değerlendi ve AK Parti ile MHP'ye yüklendi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Anayasa Mahkemesi’nin türban ile ilgili iptal kararına “siyaset gol yemiştir” diye değerlendirirken iptale neden olan Anayasa değişikliğini gerçekleştiren AKP ve MHP’ye her gün bir milletvekilinin istifa ederek sine-i millete dönmesi çağrısında bulundu.

Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada yüksek mahkemenin kararının kriz niteliği taşıdığını, Türkiye’nin bunu normal bir başörtüsü türban krizi olarak algılamaması gerektiğini kaydetti.

“Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu karar Türkiye’nin devlet bütünlüğü açısından yeni bir sürecin başlangıcıdır” diyen Soylu, kararın Yasama, Yürütme ve Yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesini ihlal ettiğini ifade etti. Gelecekte emsal oluşturabilecek kararın sistemi “krizin göbeğine ittiğine” dikkati çeken Soylu, AKP ve MHP’ye yüklendi.

BOKS RİNGİNE ÇEVİRDİLER

“Bu konuda hiç sorumsuzdurlar diyemeyiz” diyen Soylu, bu iki partiye yönelik eleştirilerini “AKP ve MHP Yürütme ve Yasama’nın güç kaybından ve bu alanı bir boks ringine çevirip iktidarcılık anlayışı ortaya koymaktan sorumludurlar” diye sürdürdü.

KARAR HUKUK SKANDALI

Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin kararını da eleştirdi. Bu kararı hukukla bağdaştıramadıklarını bunun bir hukuk skandalı olduğunu ve Anayasa’nın 148. maddesiyle örtüşmediğine vurgu yapan Soylu, şu tavsiyede bulundu:

“Siyaset gol yemiştir, demokrasi gol yemiştir, siyaset ve demokrasinin gol yemesi telafi edilmelidir. Yapması gereken şey bu kararı dini ve değerleri siyasallaştırmaya alet etmekten çekip çıkarması bunu bir sistem krizi olarak görmesi ve bu sistem krizinin çözülmesi için de demokratik ve demokrasinin içinde bulunan bir adımı atmasıdır.
Eğer Türkiye TBMM’nin Yasama yetkisi ve Yürütme anlayışına bir darbe gelmişse bunun karşılığında demokratik açıdan yapılması gereken tek şey sine-i millete dönmektir.

AKP ve MHP Türkiye’yi bir sistem krizi içine sokmuşlardır ve bundan sorumludurlar.

Bu sorumluluklarından kurtulmak için yapmaları gereken şey her gün bir milletvekilinin istifa ederek vesayet altına alınmaya çalışılan siyasetin, özgürlüğün ve siyasetin millet idaresine yönelik yapılabilmesinin önünün açılmasını sağlamaktır.”

ERDOĞAN BİR KERE DELİKANLILIK GÖSTERSİN

Soylu, AKP ve MHP’nin bunu rutin bir iş olarak görmeleri halinde siyasetin üzerine gelen bu vesayetin demokrasiyi güvensiz hamle getireceğini belirtirken “bunun bütün vebali ve günahı AKP ve MHP’ye aittir.”

Soylu, AKP ve MHP’yi “eğer mağduriyet politikasından saklanırlarsa ve hasat elde etmeye çalışırlarsa milletimiz, milli irademiz ve demokrasi AKP ve MHP’nin yakasını bırakmayacaktır” diye uyardı.

AKP ve MHP’ye bu fırsatı Türkiye adına bir kazanca dönüştürmesi çağrısında bulunan Soylu, Erdoğan’ı da sert bir dille eleştirdi.

Soylu, “Türkiye yine uygar ve gelişmiş ülkeler gibi demokrasi standartları yüksek bir ülke haline dönebilsin. Kasımpaşalılık, delikanlılık gerektiriyorsa Tayip Erdoğan bir kere delikanlılık göstersin.”

internethaber



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs