En Sıcak Konular

TBB Başkanı Özok kararı böyle savundu

6 Haziran 2008 23:05 tsi
TBB Başkanı Özdemir Özok, Anayasa Mahkemesinin son kararıyla ilgili ''Türkiye bir hukuk devleti ise hiç kimse hukuktan, yargı bağımsızlığından daha güçlü olamaz. '' dedi.

Balıkesir Barosu'nun restorasyonu tamamlanan tarihi binasının açılış törenine katılan Özok, gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin aldığı son kararla ilgili sorularını yanıtladı.

Kuvvetler ayrılığının geçerli olduğu parlamenter demokratik sistemde, yasama, yürütme, yargı erklerinin görevleri konusunda ''kesin ve sert'' konuşmaları tasvip etmediklerini belirten Özok, olayın çok soğukkanlı bir olgunluk içinde karşılanması gerektiğini söyledi.

Özok, her şeyin kurallar içinde işlediğini ifade ederek, ''Anayasa Mahkemesi de böyle bir karar vermiştir. Bunun dışındaki bütün beyan ve açıklamaları Barolar Birliği olarak biz hayret ve dehşetle izliyoruz'' dedi.

Kararın soğukkanlı, ön yargısız, hukuk kuralları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özok, şöyle konuştu:

''Türkiye bir hukuk devleti ise hiç kimse hukuktan, yargı bağımsızlığından daha güçlü olamaz. Biz olaya böyle bakıyoruz. Sonucu elbette ki ilgililer tarafından değerlendirilecek. Üzülerek gördüğümüz o açıklamalara katılmıyoruz. Karar lehte veya aleyhte olabilirdi. Her iki halde de insanlar son derece olgun, soğukkanlı olmalı. Türkiye'nin artık bunları aşması ve çok olgunlukla karşılamamız lazım. 'Bizim istediğimiz karar çıkarsa alkışlayacağız. İstemediğimiz karar çıkarsa reddedeceğiz' anlayışı ve mantığı son derece yanlış. Kaldı ki bunları tartışanlar Türkiye'nin aydınları, elitleri, önde gelen insanları ve siyasileri''

Özok, Anayasa Mahkemesi'nin kararının hukuk çerçevesi dışındakiler tarafından değerlendirilmesinin çok yanlış olduğuna inandıklarını anlatarak, sözlerine şunları ekledi:

''Aksi beyanlarda bulunmak son derece sakıncalı. Ülkemizin en çok beraberliğe, birliğe, dostluğa, kardeşliğe, barışa, ihtiyacı olduğu bir dönemde başta siyasi liderler, toplum önderleri olmak üzere hepimize en sade yurttaşından en sorumlusuna kadar çok önemli sorumluluklar düşüyor. Herkes bu sorumluluk bilincinde hareket etsin. Kendi duygularıyla, sübjektif değerleriyle, kendi ideolojik ya da siyasi beklentileriyle değil, evrensel hukuk değerleriyle konuya yaklaşsınlar'' 

haber7



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs