Ve Ergenekoncuların istediği oldu ! | " /> Ve Ergenekoncuların istediği oldu ! | "/>

En Sıcak Konular

Ve Ergenekoncuların istediği oldu !

8 Haziran 2008 12:30 tsi
Ve Ergenekoncuların istediği oldu !

Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin, başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliğinin yasalaşmasının ardından yargıya baskıda bulundukları ortaya çıktı.

Vakit Gazetesi'nin haberine göre, Başörtüsü düzenlemesinin 1 Şubat 2008 tarihinde TBMM Anayasa Komisyonu'ndan geçmesinin ardından Ergenekon zanlıları girişimlerde bulunmuş ve yargıyı etkilemek için neler yapılması gerektiğini konuşmuşlar.

9 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağını üniversitelerde sona erdirecek olan Anayasa Değişiklik Teklifi'nin, TBMM’de ezici çoğunluğu oluşturan 411 oyla kabul edilmesi ve CHP’nin söz konusu değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıklamasından 3 gün sonra, Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi üyesi ile görüşmeler yapılmış.

İŞTE O KRONOLOJİ
24 OCAK 2008: Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, “İktidar partisi zanlı” köşe başlıklı bir yazısında, “Savcı kırmızı çizgiyi çiğneyip bölücülük ya da dincilik yapan siyasi partiye dava açmasın, görür gününü” dedi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya gözdağı verdi.

1 ŞUBAT 2008: TBMM Anayasa Komisyonu'nda başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi kabul edildi. Komisyon, AK Parti ve MHP'li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki görüşmelerini 11 saatte tamamladı. Komisyon, teklifi 4 ret oyuna karşılık 17 oyla kabul etti.

5 ŞUBAT 2008: Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bedri Gültekin’i aradı ve “16’sında Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmeden önce ona destek amacı ile büyük eylem yapalım” dedi.

7 ŞUBAT 2008: Ergenekon zanlısı İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’a, “YÖK elden gidiyor... Gidiyor, yani her şey elden gidiyor, tuhaf bir durum var, bakalım ne olacak.. Şimdi yalnız 2 tane şey var; eğer kapatma davası açılırsa, bir de üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa, belki bir umut doğabilir yani... Çünkü normal yollardan bunlar mümkün değil artık” dedi.

“YARGI, KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR HABERİNİ DE VERDİLER”
8 ŞUBAT 2008: İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’a, “Zannediyorum yargı da yürüyecek. Bunlar da yürüyecek, yargı da yürüyecek. Bir yerde bir hesaplaşma olacak herhalde. Yani şöyle bir şey aklıma geliyor; YARGI, KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER. Kapatma kararını verdiği anda bunlar da diyecekler ki; biz milli iradeyiz, şey başlıyacak, ben milli iradeyim diyecek, birtakım şeyler yapmaya çalışacak; çünkü göğsünde KAPATILMIŞTIR levhası dururken, AKP bir şey yapamaz. Bir şey yapabilir, isim değiştirir” dedi.

411 OYLA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI
9 ŞUBAT 2008: Yıllardır süren başörtüsü yasağını üniversitelerde sona erdirecek olan Anayasa Değişiklik Teklifi, TBMM’de ezici çoğunluğu oluşturan 411 oyla kabul edildi ve Köşk’e gönderildi. CHP, söz konusu değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıkladı.

3 GÜN SONRA GÖRÜŞMELER BAŞLADI
12 ŞUBAT 2008: 68’liler Vakfı Başkanı Merdan Aslan ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticilerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileri 5-6 kişilik bir heyetle Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi üyesi ile görüştü.

YARGI ÜYELERİ İLE GÖRÜŞME
13 ŞUBAT 2008: İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, 13 Şubat 2008 tarihinde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i aradı ve 68’liler Birliği Vakfı’nın Genel Sekreteri Merdan Aslan’ın, Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi ile görüştüğünü söyledi.

Merdan Aslan, Doğu Perinçek’e yaptığı görüşmeleri anlattı ve “Son derece emin, son derece kararlı konuştular. Son derece olumlu yanıtlar verdiler ve ‘Hukuk olarak, Hukuk çerçevesinde, yargı olarak sonuna kadar direneceğiz ve kimse merak etmesin’ dediler. Selma Hanım diye bir bayanla görüştük ama çok akıllı çok militan.. (Selma Hanım’ı kastediyor). Anayasa Mahkemesi’nde üye…” dedi.

GÜL, KANUN’U ONAYLADI
22 ŞUBAT 2008: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

14 MART 2008: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla AK Parti’nin “temelli” kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

15 MART 2008: Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya’nın AK Parti’yi kapatma iddianamesi ilk gün yani 15 Mart’ta sadece Cumhuriyet’te yayınlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın 14 Mart saat 16.30’da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a teslim ettiği 162 sayfalık iddianame, 15 Mart günü sadece Cumhuriyet gazetesinde ayrıntılarla anlatıldı. Cumhuriyet gazetesi ‘AK Parti’ye kapatma davası’ başlığıyla iddianameyi ayrıntılarıyla yazdı. Gazete haberinde, ‘Cumhuriyet, AKP hakkında kapatma istemli iddianameyi ele geçirdi’ ifadesine yer vererek, ilk gün hiçbir gazetede yer almayan alıntılara yer verdi.




Bu haber 1,258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs