En Sıcak Konular

'Doğu öcü değil'

8 Haziran 2008 21:31 tsi
Van Eğitim Parkının sokak tiyatrosundan sorumlu olan tiyatro oyuncusu Halit Ergenç, tüm sanatçılara seslenerek, "Doğu öcü değil. Gelmeden, görmeden gerçekleri bilemezsin. Gelin burada hep beraber olalım. Bir şeyler yapalım." dedi.

TEGV ve Yapı Kredi tarafından 2006'da başlatılan 'Okuyorum Oynuyorum' projesi kapsamında 12 ildeki TEGV eğitim parkında hazırlanan 'sokak Tiyatroları'nın Van ayağı Valilik bahçesinde sahnelendi. Proje kapsamında Van'daki TEGV öğrencilerine koçluk yapan tiyatro oyuncusu Halit Ergenç, yaklaşık 4 ay boyunca çocukları oyuna hazırladı. Valilik bahçesinde büyük beğeni kazanan oyun velilerin ve vatandaşların alkışlarıyla izlendi.

Oyunun ardından gazetecilere açıklama yapan tiyatro sanatçısı Halit Ergenç, daha önce çocuklarca çalışma fırsatı bulamadığını belirterek, Van'da çocuklarla böyle bir çalışma sansı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Ergenç, "Uzak olduğu zaman bir yer uzak oluyor maalesef ve gitmedikçe gidesiniz gelmiyor. Bir kere giderseniz kopamıyorsunuz. Ben Van'da bunu gördüm. İnsan pek çok yere, pek çok acıdan yardım edebilir. Ufak da olsa yardımda bulunabilir; ama yardım edilen kurumda rol alırsa kendi hayatı da bir şekilde bir anlam kazanır. Ben bunu yaşadım. Doğu öcü değil. Sonuçta ne kadar çekinirsen, ne kadar gelmezsen uzaklardan anca ahkâm kesebilirsin. Gelmeden, görmeden gerçekleri bilemezsin. Gelin buraya hep beraber olalım. Bir şeyler yapalım." dedi.

"KEŞKE TEGV GİBİ 20-30 TANE KURULUŞ DAHA OLSA"

Çocukların bugüne kadar canla başla çalıştıklarını ifade eden Ergenç, çocuklar özellikle ilgiye ve bilgiye çok muhtaç olduklarını söyledi.

Ergenç, "Onlar bana sevgi verdikçe içimdeki o sevgi büyüdü. Benden bir şeyler aldılarsa ne mutlu bana. Dört ay boyunca gönüllülerle çalıştılar, ben 2 haftada bir gelip çalıştım. Son 1 hafta yoğun bir şekilde çalıştık. Elimizden gelen yardımı yapalım. İleride bu tür etkinliklerin devamının gelmesi gerekiyor. Çocukların özleminin yerine gelmesi ileride iş tercihini yaparken daha cesaretli olmalarını sağlıyor. TEGV, Türkiye çapında oldukça önemli işler yapıyor. Keşke TEGV daha da büyük olsa veya TEGV gibi 20-30 tane daha kuruluş olsa. Çünkü Van en büyük oyun parkı 8-10 bin öğrenciye ulaşıyor. Ama baktığınızda Van nüfusunu göre bu sayı büyük bir miktar değil. Buradaki çocuklar pek çok acıdan yardıma bilgiye ve ilgiye muhtaçlar. Şartlar çok zor; ama imkanı iyi olan dostlarımız onlarda yardım edebilirler. Ülkemizin refahı için mutlu bir yarınlar için doğru kararlar verebilen yöneticilere sahip olabilmek için, bu tür gönüllülere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Oyunu, tiyatro sanatçılarından Bergüzar Korel ve Ceyda Düvenci ile TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram ile davetliler izledi.

cihan

 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs