Allah aşkına soruyorum!’! | " /> Allah aşkına soruyorum!’! | "/>

En Sıcak Konular

Allah aşkına soruyorum!’!

10 Haziran 2008 11:53 tsi
‘Allah aşkına soruyorum!’! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısı konuşması sona erdi. iyibilgi'nin canlı aktardığı konuşmadan başlıklar: "Her kamusal kurum denetime ve eleştiriye açık olmalıdır. CHP ana sorumludur." İşte ayrıntılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan konuşmasına Meclis iradesine vurgu yaparak başladı.

"Meclisimiz hiçbir iradeyi, hiçbir gölgeyi kabul etmedi, etmeyecek. 70 milyon vatandaşımız ayrımsız burada temsil ediliyor.

Milletimizin hukukunu ilelebet koruyacağız. Birliğini beraberliğini bu çatının altında savunacağız. Kendimizi geri çekmeden başkalarını da dışlamadan. Milli irademize hep sahip beraber çıkacağız."

"Unutmayalım sorunlarımızın hiçbiri çözümsüz değildir. Arızi olaylar bizi yolumuzdan çeviremez. Biz konjoktüre göre yolumuzdan dönmeyiz" diyen Erdoğan "rotamızı Millet belirlemiştir. Milletimizin rüyalarını temsil ediyoruz. Milletimizi adalet, demokrasi istiyor" diye devam etti.

"Zor zamanlarda defalarca sınan bu milletin aklına, sağduyusuna güveniyoruz, güveneceğiz. Türkiye'de esas mesele SİYASETİN ALANINI DARALTMAYA yönelik çabalardır. Anamuhalefet partisinin gayretleri ortadadır. Geçen sene onların istediği gibi karar vermezlerse çatışma çıkar diyerek Mahkeme'yi tehdit edenler şimdi de aynı şeyi meclis için istiyorlar" diye devam ediyor.

BAŞ SORUMLU CHP

Korku siyasetini ve CHP'yi eleştiren Başbakan, "kuyu kazma siyasetinin bedelini millet ödüyor" dedi.

Anayasa'nın kararının Anayasa'ya, 148.maddeye aykırı olduğunun üzerinde duran Başbakan Erdoğan, bunun sistem tıkanıklığına yol açabileceğini iddia etti.

"6.maddeye göre Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenliği millet yetkili organlarıyla kullanır ve kimseye, sınıfa bırakamaz. 7.madde: yasama yetkisi Türk milleti adına TBMM'ye aittir." vurgusunu yapan Erdoğan, "Ben yaptım oldu anlayışını demokratik rejimler kaldırmaz. Meclis de yapsa kaldırmaz, yargı da yapsa kaldırmaz." dedi.

"Yasama organı yanlış yaptığında yargıdan döner, olmazsa sandıkta cezasını çeker. Yürütme yanlış yaptığında da aynısı. Peki yargı yanlış yaptığında ne olacak. Bu sorun bugün kamuoyunda tartışılıyor. Bu sorunun baş sorumlusu da bana göre CHP'dir" dedi...

Başbakan "Sadece yasama ve yürütmenin hata yaptığında eleştirildiği sistemler demokratik olamaz. Zira demokratik rejimler şeffaflık ve hesap verebilirliktir. Bizim sistemimizde kuvvetler ayrılığı esastır. Kaynağını Anayasa'dan almayan hiçbir yetki millet adına kullanılamaz." diye devam etti.

KARAR TALİHSİZLİK

"Hiçbir kurum kendini Anayasa'nın üzerinde göremez" diyen Erdoğan "Türkiye teamüllerle yönetilemez. Yetki karmaşasından Türkiye zarar görür" vurgusunda bulundu.

Anayasa'nın 157.maddesini okuyan Başbakan, gerekçesi açıklanmadan alınan iptal kararını eleştirirken, kararın Anayasa Mahkemesi adına bir talihsizlik olduğunu ifade etti.

Tüm partilerle gereken birlikteliği sağlamak durumunda olduklarını ifade eden Erdoğan, ülke yönetmenin ciddiyetine vurgu yaptı.

HER KAMUSAL KURUM DENETİME TABİİ OLMALIDIR

"Yaşanan sorunun iktidar ve muhalefet partileri sorunundan çok ötede olduğunu, hukukun üstünlüğüne sadık kalınması; sadece yasama kurumunun değil yargı kurumunun da meselesidir" diyen Erdoğan, yasama ve yürütme organlarının millet ve yargı denetimine açık olduğunu belirterek tüm kurur ve kararlarının eleştirilebilmesi gerektiğini ifade etti. "Aksi dikta rejimlerinde olur" diyen Başbakan, "hukuk hepimizin güvencesidir" diye sözlerine ekledi.

İstikrar ve ekonomik kalkınma üzerinde duran Erdoğan geçmişle karşılaştırmalı verdiği rakamların tuzu kurular için anlam taşımadığını, hiç kimsenin Türkiye'nin refahına, kalkınmasına hakkı olmadığını söyledi.

"Şimdi diyorlar. başbakan niye biz ve onlar diyor diye. Bizim önümüze engel koyanlara elbette onlar diyeceğim. Milleti delikli paralara muhtaç edenlere elbette onlar diyeceğim." diyen Başbakan, dünya ekonomisindeki zorlanmaları hatırlatarak "bu koşullarda kimse ülkemize bedel ödetemez" dedi.

Konuşma sona erdi...

www.iyibilgi.com özel Haber Merkezi



Bu haber 1,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs