İşte bizim Neoconlar! | " /> iyibilgi a" /> İşte bizim Neoconlar! | "/> iyibilgi a"/>

En Sıcak Konular

İşte bizim Neoconlar!

10 Haziran 2008 17:53 tsi
İşte bizim Neoconlar! Bazı gazeteler Neoconlar'ın kim olduğunu ve ne istediklerini unutmuş gibi Neoconların kaleme aldıkları makaleleri 'işte hakikat' diyerek yayınlamaya başladılar. Yoksa kendileri birer Türk Neocon da saklıyorlar mı? iyibilgi a

Öncelikle şu meseleyi bir vuzuha kavuşturalım: Şimdilerde Bushların temsil ettiği Neoconservatism ideolojisi temelde, ABD’nin esas rolünün ‘küresel düzenin’ tesis edilmesi olduğu iddiası üzerine bina edilmiştir.

Elbette ‘düzen’den kasıt dünyayı sömürmek, hegemonize etmektir.

‘Küresel bir düzen’ iddiası belli yerlerde karmaşanın, kaosun var olduğu fikrini bir öncül olarak kabul etmektedir. Dünyaya baktığınız zaman artık karmaşayla eş-anlamlı hale gelmiş yerin Orta Doğu olduğunu çok rahat görebilirsiniz.

Bu karmaşanın arkasında da İsrail’in olduğunu söylemeye hiç gerek yok. 

Dolayısıyla Neoconların Orta Doğu ve Türkiye üzerinde yürüttükleri bütün plan ve projeler kötü niyetlidir. Türkiye’ye İsrailli aşırı sağcıların yani Yahudi olmayan herkes gebersin diyen İsrailli faşistlerin gözlükleriyle bakmaktadırlar.

Neoconlar İslam’dan ve Müslümanlar’dan bu denli nefret ettikleri için pek çok noktada, Türkiye’deki derin devletin belli bir kısmını teşkil eden din düşmanı ulusalcılarla yolları kesişiyor.  

 Neredeyse herkesin malumu olan bu hikâyeyi neden mi anlattım?

Çünkü dün Cumhuriyet ve Vatan gazetesi, Neoconların sırf Orta Doğu politikalarını ve senaryolarını belirlemek için kurdukları enstitünün (American Enterprise Institute) bünyesinde çalışan Micheal Rubin’in Wall Street Journal gazetesine yazdığı makaleye destek verir şekilde yer verdiler.

Bu makalede 'Türkiye'nin Putin'i gitmeyi hakediyor' denerek Erdoğan işaret ediliyordu.  

Rubin’in aslında kim olduğu ve kimlere hizmet ettiği es geçilerek, yazısının bu gazetelerde yayınlanması pek çok soruyu da akla getiriyor.

1- Bilhassa Cumhuriyet gibi her fırsatta ABD düşmanlığını Bush gibi Neoconlar üzerinden yürütmeye çalışan, AKP’yi bu Neoconların maşası olarak gören bir gazete nasıl oluyor da ABD’deki en sivri beş Neocondan (Pollock, Pipes, Rubin, Gaffney, Pearle) birinin makalesini gazetesinde gönül rahatlığıyla yayınlıyor?

2- Şayet Neoconlar Erdoğan’ı kötülüyorsa –ki öyle-, o zaman bu memleketteki herkesin ittifakla ‘kötüdür’ dediği Neoconlar tarafından kötülenmek niçin kötü bir şey olsun?

3- Acaba Cumhuriyet ve Vatan sadece Erdoğan’ın  eleştirilmesini istediler de bu eleştirinin kaynağını o kadar da önemsemediler mi? Yani bu gazeteler bu kadar naifler mi?

4- Yoksa, Ritz Carlton'un ve bir de batık bankanın sahibi olan Mustafa Süzer gibi, Pearle ve diğer Neoconları otelinde sıkça ağırlamış, batık bankasının acısını hükümetten çıkartmak için Neoconlarla işbirliğine girmiş kişiler mi devreye girdiler?  

www.iyibilgi.com analiz Erkam Can



Bu haber 1,721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs