En Sıcak Konular

Konut vaadiyle dolandırıcılık

10 Haziran 2008 19:47 tsi
Erzurum'da, Memur-Sen İl Temsilciliğinin, ''üye olmazsan TOKİ'den konut alamazsın'' diyerek memurları sendikaya üye yaptırdığı ve 1.5 milyon YTL'ye yakın para topladığı iddia edildi.

Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen temsilciliğinin, Ocak 2007'den beri Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile üyelerine Çat Yolu'nda konut yapımı konusunda anlaşma yaptıklarını ileri sürerek, sendikalarına 500 kişiyi üye yapıp para topladıklarının belgelendiğini öne sürdü.

Söz konusu durumdan haberdar edilen TOKİ'nin konuyla ilgili resmi açıklama yaptığını belirten Bayraktar, TOKİ'nin Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliği ile konut yapımı ve satışına yönelik her hangi bir protokol imzalamadığının açıklandığını savundu.

TOKİ'nin açıklamasının, Memur-Sen'in memurları dolandırdığını ortaya koyduğunu iddia eden Bayraktar, ''İlgili makamları göreve çağırıyoruz. Şimdi tüm kamu çalışanları Türkiye Finans Katılım Bankası'nda toplanan yaklaşık 1.5 milyon YTL paranın akıbetinin ne olduğunu, bu hesaba nasıl faiz uygulandığını merak ediyor'' dedi.

MEMUR-SEN BAŞKANI ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI

Memur-Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Üyelerine TOKİ tarafından konut yaptırılması için ilgili kurumla yazışmaları bulunduğunu, TOKİ tarafından gönderilen yazıya istinaden 504 kişiden başvuru aldıklarını ve toplanan paraların ise Türkiye Finans Katılım Bankası'nda bloke ettirildiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

''2007 yılında TOKİ'ye müracaat ederek üyelerimiz için konut yaptırma talebinde bulunduk. TOKİ, sendikamıza üyelerimizin başvurusunun alınmasını istediği ve konutların fiyatlarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı resmi yazı gönderdi. Bunun üzerine başvuruları aldık ve yaklaşık 1 milyon YTL para toplandık. Fakat o yıl içerisinde konut yapımı için açılan bir ihale rekabet koşulları oluşmadığı için iptal edilirken, bir diğer ihale de katılan firma olmadığı için iptal edilmişti. İhale 2008 Mart ayında yapılabildi. Bu konutların fiyatları bize önceki yıl söylenen fiyatlardan çok fazlaydı ve ödeme koşulları da çok ağırdı. Bu nedenle konut yaptırmaktan vazgeçtik.''

Konut yaptırmaktan vazgeçmelerinin ardından ise bloke edilen paraların üyelerine vade farkıyla birlikte iade edildiğini anlatan Şimşek, ''Bizim düşüncemiz üyelerimiz ev sahibi yaptırmaktı. Yeni üye kazanmak değildi'' diye konuştu. 

aa



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs