En Sıcak Konular

Diyarbakırlılar 'Gönül Köprüsü' sırasında

12 Haziran 2008 21:23 tsi
Gönül Köprüsü Projesi kapsamında çocuklarını Çanakkale, İstanbul ve Balıkesir'e gönderen Diyarbakırlı aileleri, Antalya'dan gelecek 720 kişilik öğrenci grubunu ağırlama heyecanı sardı.

Projenin Diyarbakır koordinatörü Şahin Demirkol, konukseverliğiyle meşhur Güneydoğuluların, gelecek öğrencileri evinde misafir etmek için adeta yalvardığını söylüyor. Öğrencilerin 17 Haziran ve 4 Temmuz olmak üzere iki grup halinde geleceğini hatırlatan Demirkol, "Diyarbakır'a şu an 10 bin öğrencimiz de gelse rahatlıkla ağırlayabiliriz. Halkımız öğrencileri ağırlamak için birbiriyle yarışıyor." dedi.

Lise öğrencisi kızını, geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı programla Çanakkale'ye gönderen Nazime Kılıç, Antalya'dan gelecek öğrencileri ağırlamak için Milli Eğitim'in kapısını çalanlardan biri. Kendisinin bugüne kadar Diyarbakır dışına çıkmadığını, kızının destanların yazıldığı şehirleri gezdiğini, oradan arkadaşlar edineceğini anlatan Kılıç şöyle konuştu: "Antalyalı bir çocuğa kendi elimle yaptığım kaburga dolmasını ikram etmek, bölge halkının anlatıldığı gibi kötü olmadığını göstermek istiyorum. Bu köprüyü sahabe kenti Diyarbakır için önemli bir fırsat olarak görüyorum."

Diyarbakır Eğitimciler Derneği Başkanı Şehmus Tekin de gelecek öğrenci-veli herkese kucak açtıklarını belirterek, "Kalıcı dostluklar için birbirimizle önyargısız köprüler kurmalıyız." şeklinde konuştu.

zaman
 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs