En Sıcak Konular

CHP'den bir toplu istifa daha

13 Haziran 2008 20:01 tsi
CHP Balıkesir İlçe Başkanı Ekrem Dinkçi ve yönetim kurulu üyeleri topluca istifa etti.

CHP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı'nın baskılarını mazeret gösteren CHP Balıkesir İlçe Başkanı Ekrem Dinkçi ve yönetim kurulu üyeleri topluca istifa etti.

Bilindiği üzere, seçimle işbaşına gelen CHP Merkez ilçe Başkanı Dinkçi ve yönetim kurulu üyeleri parti binasında düzenledikleri basın toplantısı ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Dinkçi ve arkadaşları, Genel Merkez ve İl Yönetiminin baskılarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Dinkçi, İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin, merkez ilçenin çalışmalarını engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını öne sürdü. Kongre süreci ile yönetime seçilerek geldiklerini vurgulayan Dinkçi, "Merkez ilçemize hasmane tutum arttırılmakta, baskı ve yıldırma sürdürülmektedir. Partimiz büyüme ve geliştirme gibi bir anlayışı olmayan mevcut il yönetimi ile çalışmanın olanağı kalmamıştır. Partimizde daha fazla sıkıntı yaşatmamak ve il yönetiminin kendilerine uygun bir ekiple çalışmalarına fırsat tanımak için merkez ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri yedekleri ile birlikte görevlerimizden istifa ediyoruz" dedi.

Merkez İlçe Başkanı Ekrem Dinkçi, il yönetimi tarafından kendilerine yapılan baskılara şu örnekleri verdi: "Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi bir arkadaşımızı kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk etti. Parti faaliyeti olmayan bir ortamda iki kişi arasındaki bir tartışma parti faaliyeti gibi gösterilerek arkadaşımızın onuru hiçe sayıldı. Partimizdeki görevinden ve parti üyeliğinden istifasına neden oldu. Israrlı bir şekilde gurubcu tavırlarını sürdürdüler, bütün ikazlarımıza, uyarılarımıza rağmen il yönetimi bu tutumunu değiştirmemiştir. Önceki il yönetiminin kararı ile avukatlık yetkisi verilen iki genç avukat üyemizi haberleri dahi olmadan avukatlıktan azletmişler, bu iki genç avukat mesleki onuru incitilmiş, bu nedenle de partimizden soğumalarına, hatta istifa etme noktasına gelmelerine neden olunmuş, daha da önemlisi il yönetiminin bu tutumu partimize gelebilecek bir grup genç avukatın da partimize katılmaktan vazgeçmelerine sebep olmuştur. Üye yazımlarında tüzüğümüze ve yönetmeliğimize aykırı uygulama yapmaları alışkanlık halini almıştır. Parti menfaati yerine grup menfaati öne çıkarılmış, bu konudaki uyarı ve ikazlarımız da hiçbir değişme sağlayamamıştır. İl başkanlığı diğer bazı ilçe başkanlıklarına para gönderirken, en fazla ihtiyacı olan merkez ilçemize bir kuruş dahi vermediği gibi 10.06.2008 tarihli bir yazı ile dinlenme salonu çay ocağı işletmecisinden bugüne kadar merkez ilçemizce alınan 200 YTL'nin bundan böyle il yönetim kurulunca alınacağı kararının alındığı bildirilmiştir."

zaman



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs