En Sıcak Konular

Baykal: Milletimiz en doğru kararları almıştır

13 Haziran 2008 22:31 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Milletimiz en bunalımlı dönemlerde bile en doğru kararları son dakikada olsa bile almasını bilmiş, gerekeni yapmıştır'' dedi.

Kocaeli'nde konuşan Baykal, AK Parti'nin milletten aldığı desteğin hakkını veremediğini ileri sürdü ve "Cumhurbaşkanı, iktidar partisi mahkemede. Şimdi sen hukuka, mahkemeye kızıyorsun. Kardeşim, hukuka mahkemeye kızana kadar 'Bir yanlışımız oldu mu acaba?' diye niye sormuyorsun?" dedi.
 
"Bu millet sana yapılabileceklerinin en fazlasını yaptı, önce yüzde 34, sonra da yüzde 47 oy verdi" diyen Baykal, "Daha bir yıl olmadı, 10 ayda 'Yönetemiyorum, seçim yapalım' diyorsun. Millet sana yüzde 47 oy verdi yönetemiyorsun, yüzde 60 verse yönetebilecek misin acaba? Sorun vatandaşta değil, sende" şeklinde konuştu.
 
Deniz Baykal, "Bu millet sana kimseye vermediği desteği verdi, sen bu desteğin hakkını veremedin. Bu desteği sen hizmet için kullanacaktın, o desteği devlet kurumlarıyla kavga etmek, meydan okumak için kullanırsan, yargıyla, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, üniversitelerle kavga için kullanırsan başın bir süre sonra derde girer, vatandaş da 'Bu desteği sana kavga edesin diye mi verdim' der hesabını sorar. Bu durumun eşiğine geldik" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Cumhuriyet tarihi boyunca, daha bir yıl dolmadan 'hadi seçime gidelim' diyen bir iktidar örneğini Türkiye görmemiştir" diye konuştu.
 
"Bazıları gibi tuzak kurmadım"
 
AK Parti'yi bazı konularda uyardığını ifade eden CHP lideri, "Ben bunlara en başından 'Bu yanlışları yapmayın' dedim. Bazıları gibi tuzak kurmadım, bazıları onlara 'Senin aklından geçirdiğin doğrudur, devam et' dedi. Ben öyle yapmadım, 'Aklından geçirdiğin yanlış, vazgeç' dedim. Ama birileri sırtını sıvazladı, teşvik etti. Sonra çıkmış diyor ki 'CHP kuyu kazıyor', haşa biz kimsenin kuyusunu kazmayız. Millet için, vatan için doğruyu söyleriz. Sen kuyu kazanları arıyorsan yanındakilere, sana destek olanlara bak" dedi.
 
"Davanın açılması başlangıç değil, sonuçtur"
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin kapatılması talebiyle açılan davaya ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
 
Deniz Baykal, "Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye'de sıkıntılı noktaya gelindiği konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bir tereddütü yok. Türkiye'de işlerin iyi gitmediği, bir sıkıntının ortaya çıkmaya başladığı konusunda Cumhurbaşkanı da hemfikirdir ve bunu ifade etmeye başlamıştır. Bu davanın açılması bir başlangıç değil, sonuçtur" dedi.

cnnturk



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs