Ben de Fethullahçı oldum! | " /> Ben de Fethullahçı oldum! | "/>

En Sıcak Konular

Ali Atıf Bir: Ben de Fethullahçı oldum!

15 Haziran 2008 12:46 tsi
Ali Atıf Bir: Ben de Fethullahçı oldum! "Yalancı kahraman" olarak algılanmaktansa doğruları yazıp "satılık kalem Fethullahçı" olarak algılanmayı yeğlerim" diyen Bugün yazarı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, can alıcı soruyu sordu:

Prof. Dr. Ali Atıf Bir / Bugün

Öcü yaratıp beslenmek

Bazıları bükemediği eli öpeceği yerde "Fethullah Hoca Öcüsü" yaratıp oradan beslenmeye çalışıyor. Bana biri açık açık söylesin bugüne kadar Fethullah Hoca ve onu sevenlerden ne kötülük gördünüz?

Gerçekten bildiğiniz, gördüğünü bir şey var mı? Onların sistemli, örgütlü birliktelikleri sizi niye bu kadar geriyor?. Siz bir türlü böyle örgütlenemiyorsunuz diye mi? Namaz kılan, sizden daha inançlı, bir "öğretiye" göre "modern Müslüman" yetiştirmeye kendini adamış bir "cemaat" size niye ve neden zarar verebilir ki?

Çok sayıda ülkede Türkçe eğitim veren okulları açmış, Türkçe'yi geliştirmek için kampanyalar düzenlemişse bunda sizi geren ne? Eğer bu "topluluk" demokratik bir toplumda olmaması gereken şeyler yapıyorsa, suç işliyorsa, kendilerinden olmayanları dışlıyor, hayat hakkı tanımıyor, onların altını oyuyorsa, bilinçli bir şekilde Atatürk Türkiye'sinin, Türk Ordu'sunun düşmanlığını yapıyorsa niye kanıtı olan savcılara veremiyor?

Yoksa bunların hepsi bilim adamı kılığında abuk sabuk demeçler veren Hakan Yavuz'un uydurduğu şeyler mi? Doktora yapmak, bilim adamı olmak demek izlenimlerini yazıp insanları kanıt olmadan karalamak mı demek? Hakan Yavuz'un aldığı doktora eğitimi ona nasıl bir "cemaat tester" lığı kazandırdı acaba?

Böyle bir eğitim varsa benim haberim niye yok?

Evet evet, ben de Fethullahçı oldum, para yiyorum... Hatta patronum "Yaz hoca be trilyonlarım feda olsun sana" dedi. Ben de yazıyorum..

İşin aslı şu ki: Sizin gibi ne yazdığını bilip bilmeden, bilimsel bilgi ile yargıları biribirinden ayırt edemeden, paranoyalarla yazıp "yalancı kahraman" olarak algılanmaktansa doğruları yazıp "satılık kalem Fethullahçı" olarak algılanmayı yeğlerim... Ne dediğimi anlamak isteyen, geçen hafta Oray Eğin garibinin yazdığı yazıyı okusun... Bugün ve Sabah reklamları yayınlıyor diye Medyatava'yı Fethullahçı ilan etmiş... Akıl tutulmasının bu kadarı da fazla...

 



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs