En Sıcak Konular

Diyarbakır'da çatışma

16 Haziran 2008 18:40 tsi
Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında arazi arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine teröristler tarafından açılan ateş sonucu 1 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Bingöl-Lice-Hazro ilçeleri arasında bulunan dağlık alanda terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda arazi arama taraması sırasında bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte kimliği belirlenemeyen piyade er yaralandı. Çatışma sonrası teröristler ormanlık alanda kaçıp izlerini kaybettirirken, yaralı er, helikopter ile 7. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Hava Filo Komutanlığına buradan da ambulans ile Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerin açılan ateş sonucu omuz ve bacağından isabet aldığı tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için çatışma bölgesi abluka altına alınırken, Jandarma Özel Harekat'a (JÖH) bağlı özel eğitimli komandolar bölgeye helikopterlerle götürüldü. Operasyon bölgesinde herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı bildirilirken, operasyonun genişletilerek devam edeceği öğrenildi.

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Diyarbakır ili Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine kısa süreli çatışma meydana gelmiştir. Teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu, bir güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir".

ihlas

 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs