gizli plan! | " /> gizli plan! | "/>

En Sıcak Konular

Haşim Kılıç'a gizli plan!

18 Haziran 2008 07:59 tsi
Haşim Kılıç'a gizli plan! Ankara kulisleri son günlerde 'Olur mu olur' denilen bir senaryoyu konuşuyor.

Filmin esas adamları Başkan Kılıç ve vekili Osman Paksüt.Senaryo şöyle: Kılıç istifaya zorlanacak, yerine Paksüt geçecek ve Sezer’in atadığı yedek üye kritik kapatma davası sürecinde yer alacak.Sahibi ve çok sayıda yöneticisi Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Aydınlık Dergisi geçtiğimiz haftaki sayısında ilginç bir iddiaya yer verdi. Habere göre Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İBDA-C'nin yayın organı Gölge Dergisi'nin 1975-1976’da Ankara temsilcisi olarak görev yapıyordu. Derginin duruşu ve haberin üslubu 'komplo' teorisini çağrıştırıyordu.

Zaten çok da ciddiye alınmamıştı. Fakat Kanal D'de yayınlanan 32.Gün programında Aydınlık’ın iddialarının tekrar gündeme getirilmesi tartışmayı alevlendirdi. Başkan Kılıç canlı yayına açıklama göndererek iddiaları reddetti. H. Kılıç muamması ertesi gün ortaya çıkan Hüsnü Kılıç ile yeni boyut kazandı. H. Kılıç'ın Haşim Kılıç değil Hüsnü Kılıç isimli başka bir şahıs olduğu tespit edilmişti.

33 yıllık iddia gündemde

Peki tartışma bitti mi? Hayır, çünkü İşçi Partililer konuyu gündemde tutmakta kararlı gözüküyorlar. Partinin genel başkan yardımcısı Hasan Basri Özbey ve arkadaşları pazartesi günü öğle saatlerinde Anayasa Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yaptılar. 'İBDA-C'li Başkan istemiyoruz' sloganı atan İşçi Partililere göre mahkeme başkanı tarafsızlığını yitirmişti ve görevden alınması gerekiyordu. İşte tam da bu sırada Ankara kulisleri hareketlendi. Aydınlık 33 yıl sonra bu iddiayı niye ortaya atmıştı?

İyi haber alan kaynaklara göre plan şu; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın görevden el çektirilmesi yönünde yoğun bir kamuoyu baskısı oluşturulacak. 'Başkan tarafsızlığını yitirmiştir' söylemiyle istifası istenecek ve yedek üye Anayasa Mahkemesi'nin 11.üyesi olarak kritik davanın bundan sonraki sürecinde yer alacak. Peki komplo teorisi gibi duran bir senaryo teknik olarak mümkün mü ?

Anayasa uzmanlarına göre mümkün. Yargıtay Başsavcısı, mahkemeye başvurup "Mahkeme Başkanı tarafsızlığını yitirmiştir" diyebilir. Mahkemenin herhangi bir üyesi davadan çekilirse ya da çekilmek zorunda kalırsa yedek üye asil üye statüsünde mahkemede görev alıyor. Böylece 2005’te Sezer tarafından atanan Osman Paksüt başkanlığa geçmiş olacak. Asil üye statüsüne geçecek mevcut yedek üyenin de Sezer döneminde atandığı dikkat çekici başka bir nokta. Operasyon için planlanan tarih ise sözlü savunmalardan hemen sonra. Senaryo böyle.

Asıl ismi yıpranan kim?

Fakat Ankara'da siyaset mühendislerinin planlamadığı nokta, Haşim Kılıç'tan çok yeni başkan olması istenen Osman Paksüt isminin yıpranmış olması. Adı gündemden düşmeyen Paksüt, önce Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde AK Parti'ye yönelik muhalefeti ile öne çıkan Turhan Çömez ile buluşmaya giderken izlendiğini iddia etti. Türkiye bir anda rejim krizine doğru sürüklenirken Paksüt'ün ismi bir başka skandal ile gündeme geldi. Taraf gazetesinin haberine göre Paksüt, kapatma davası açılmadan kısa bir süre önce Genelkurmay Başkanı olacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ ile görüşmüştü.

Doğru bilgi vermedi

Görüşme her haliyle haberdi ama asıl skandal Paksüt'ün önce bu görüşmeyi inkar edip ardından da 'üç kez görüşmüştük' açıklamasıyla geldi. En kibar ifadeyle Anayasa Mahkemesi Başkanvekili doğru bilgi vermiyordu. İşte bu noktada Aydınlık Dergisi ve İşçi Partisi ilginç bir noktada duruyor. Hatırlanacağı gibi Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan aramalarda kapatma davasının taslak olarak parti merkezinde çıkmış, bilgisayarlarda yapılan teknik incelemede iddianamenin taslak olarak çalışılıp Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiği tespit edilmişti.

Üstelik başsavcı kapatma davasına delil olarak Ulusal Kanal logolu haber dökümlerini koymuştu. Kulisleri hareketlendiren soru ise şu: "Acaba birileri yanlış olduğu hemen ertesi gün ortaya çıkan bir haberle mevcut Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın çekilmesi için kamuoyu baskısı mı oluşturmaya çalışıyor?"

bugün



Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs