1 Trilyon'a ne oldu? | " /> 1 Trilyon'a ne oldu? | "/>

En Sıcak Konular

Gazi'de buharlaşan 1 Trilyon'a ne oldu?

18 Haziran 2008 10:04 tsi
Gazi'de buharlaşan 1 Trilyon'a ne oldu? Gazi Üniversitesi "buharlaşan 1 trilyonla" çalkalanıyor. Üstelik skandal Rektör Kadri Yamaç'ın gafıyla ortaya çıktı. İşte iki resmi belge ve inanılmaz skandal...

Gazi Üniversitesi'nin Ankara Çukurambar'daki 149 bin metre kare arazisiyle ilgili skandal iddiaları dün haberleştirmiştik.

Bugün ise alımda "buharlaşan 1 trilyonla" ilgili bilgileri açıklıyoruz. Üstelik buharlaşan trilyon Rektör Kadri Yamaç'ın kendi beyanlarındaki çelişkiden ortaya çıktı.

ÖNCE DÜNKÜ HABERİMİZİ HATIRLAYALIM
Ankara’nın en değerli evlerinin bulunduğu Çukurambar semtinde tamamı 149 bin metrekarelik arazi için Rektörlük, Atatürk Orman Çiftliği’ne 4.6 milyon YTL ödedi.
Daha sonra yeni rektör Kadri Yamaç bu arsayla ilgili olarak KUZU Grup’la anlaştı. Arsaya 1500 kişilik Kız Öğrenci Yurdu, bir kongre ve Kültür Merkezi ile İş merkezi kurulacağı duyuruldu.

Oysa KUZU Grup’la yapılan sözleşmede sözkonusu arsaya otel, konut ve işmerkezi yapılacağının yazdığı ortaya çıktı.

YÜZDE 40’LA VERİLİR Mİ?
Ankara’nın en gözde semtlerinden biri olan Çukurambar’da 500 bin ve 1 milyon YTL’ye varan konutlar bulunuyor. Arazinin değeri nedeniyle arsalar müteahhitlere yüzde 60’la veriliyor. Melih Gökçek te sözkonusu yerde, Gazi Üniversitesi’nin arsasının yanındaki arsayı yüzde 63’le verdi.

Ancak, Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç’ın imzaladığı sözleşmede sözkonusu çok değerli arsa Kuzu Grup’a %40.16’yla verildi. Bölgede daire fiyatlarının 1 trilyona vurduğu düşünüldüğünde %20’nin 149 bin metrekarelik arsada kaç trilyona tekabül ettiği ortaya çıkıyor.

İŞTE BUHARLAŞAN BİR TRİLYONUN HİKAYESİ

08.10. 2004 tarihli resmi Yönetim Kurulu Kararı'nda, sözkonusu arazi için Atatürk Orman Çiftliği'ne ödenen 4 trilyon 600 milyar TL paranın 3 trilyon 600 milyarlık kısmının döner sermayeden, 1 trilyonluk kısmının ise Akbank'tan alınan promosyan parasından karşılandığı belirtiliyor. (Belge-1)

Ancak, rektor@gazi.edu.tr adresinden "Çukurambar ve Promosyon Bilgilendirmesi" başlığıyla Rektör Kadri Yamaç tarafından üniversite personeline gönderilen 11.06.2008 tarihli mesajda ise önemli bir çelişki var. Sözkonusu mesajda, arazi alımında kullanılan kaynakla ilgili olarak Akbank Promosyonundan 2 trilyon ödendiği belirtiliyor.(Belge-2)

Şimdi soruyoruz?

Rektörlüğün Akbank'tan aldığı promosyon parası toplam 3 trilyon TL.

Yönetim Kurulu Toplantısında AOÇ'den alınan arazi için bu paradan 1 trilyon ödeneceği belirtiliyor. Ama Rektör'ün 3 trilyonluk promosyon parasının kullanımını açıklamak için gönderdiği resmi mailde arazi için 2 trilyon ödendiği belirtiliyor. Aradaki bir trilyonun akibeti ne oldu?

 


 

Aktifhaber



Bu haber 1,000 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs