En Sıcak Konular

Vatan Cemil Çiçek'i infaz etti

18 Haziran 2008 14:24 tsi
Vatan Cemil Çiçek'i infaz etti Cemil Çiçek bugüne kadar Doğan Grubu tarafından özel bir koruma altındaydı ama işler değişti. Vatan Cemil Çiçek'i resmen infaz etti.

Can Ataklı/Vatan

Ankara’da bir “meçhul bakan” rüzgârı esiyor!

AKP savunmasını da verdi. Artık sürecin sonuna doğru hızla yaklaşıyoruz. Ankara’da edindiğim en önemli izlenim şu: Başta AKP’liler olmak üzere herkes partinin kapatılacağına ve birçok kişiye de 5 yıl siyaset yasağı geleceğine inanıyor. Sorun, kapatmadan sonra ne olacağı.

Gördüğüm şu ki; AKP bu süreçte tek vücut gibi davransa da durum hiç de öyle değil. Parti kapatıldığı an içerde büyük kargaşa çıkacağı ve ciddi bölünmelerin yaşanacağı görülüyor. İşte bu nedenle bazı isimler şimdiden harekete geçmiş durumda. Bir taraftan “lidere ve partiye bağlılık” nutukları atarken öte taraftan “yeni durumdan vazife çıkarma” planları yapıyorlar.

Bu aşamada herkes bir “meçhul bakandan” söz ediyor. Bu bakan yabancı basına “parti kapatılacak, Tayyip Bey’e yasak gelecek” açıklaması yapan bakan. Kim olduğu üzerinde rivayetler var.

Şimdi bu “meçhul bakanın” başka icraatlarından söz etmek istiyorum. Bu bakan neredeyse günün her saati “etkili” çevrelerle ilişki halinde. AKP’nin kapatılmasından sonra “başbakanlık” beklediği artık sır değil.

Verilen söz şu: “Tayyip Bey’in dikiş tutturması artık çok zor. Doğru olan partiyi kapatmadan sorumlulara ceza vermektir. Partiyi bırakın biz götürelim. Dağılmadan, Tayyip Bey ve ekibi gibi ortamı germeden sistemi tekrar rayına oturtalım. Bu güç bende var.”

Bu bakanın, eski konumu gereği Tayyip Erdoğan ve yasak getirilmesi istenen kişilerle ilgili çok sayıda suç ve yolsuzluk dosyasını elinde tuttuğu söyleniyor. Hatta bunların bazılarının servis edildiği bile iddialar arasında.

Yine bu bakan konumu gereği Tayyip Erdoğan’la çok rahat irtibat kurabildiği için, hukuki konularda hata yapmasına da yol açıyor. Örneğin bu bakanın Anayasa Mahkemesi’nin türban konusunda aldığı kararın tam aksini alacağı konusunda Tayyip Erdoğan’ı ikna ettiği ve Erdoğan’ın karara çok hazırlıksız yakalandığı söyleniyor.

Bu arada bir saptama; Cemil Çiçek Anayasa Mahkemesi’nin karar süresini çok uzatmamasını istedi. Herhalde “Bitirin şu işi de Başbakanlığı bir an önce devralalım” demek istiyor.



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs