Başsavcı'nın Google'da aradığı kelimeler | " /> Başsavcı'nın Google'da aradığı kelimeler | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcı'nın Google'da aradığı kelimeler

18 Haziran 2008 14:26 tsi
Başsavcı'nın Google'da aradığı kelimeler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AK Parti’ye dava açmaya karar verdikten sonra delil topladığı ortaya çıktı. Yalçınkaya, başörtüsü düzenlemesinin Anayasa Komisyonu'ndan geçmesinin ardından “google”dan kap

Başsavcı önce Google’a koşmuş, sonra İlhan Selçuk’a haber vermiş.

6 Şubat 2008 tarihindeki ‘başörtüsü düzenlenmesi” oylamasının ardından harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 7 Şubat 2008’de ‘google’da sözde deliller toplamaya başlamış, 8 Şubat 2008’de ise Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, genel yayın yönetmenine “Yargı, kapatma kararına doğru gidiyor, haberini de verdiler” demiş.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AK Parti’ye dava açmaya karar verdikten sonra delil topladığı ortaya çıktı. Yalçınkaya, başörtüsü düzenlemesinin Anayasa Komisyonu'ndan geçmesinin ardından “google”dan kapatmaya delil toplamış!..

1 Şubat 2008 tarihinde, TBMM Anayasa Komisyonu'nda başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi kabul edildi, 6 Şubat 2008 tarihinde Anayasa değişikliği Meclis’te oylandı.

Bunun üzerine harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 6-7 Şubat 2008 tarihinde internete girdi ve anahtar kelime yazarak “google” arama motorundan arama yapmak suretiyle AK Parti’yi kapatmaya delil olarak sunduğu haber ve yorumu elde etti.

Yalçınkaya, AK Parti kapatma davasında delillerin önemli bir kısmını dava açılmasına karar verildikten sonra topladı.

BAŞÖRTÜ DÜZENLEMESİ GEÇTİ, GOOGLE’A KOŞTU

Çoğu daha sonra tekzip edilmiş pek çok yalan yanlış habere google'dan ulaşan Yalçınkaya sözde deliller oluşturmuş.

1- RADİKAL’İN 4 SENE 21 GÜN ÖNCE ÇIKAN HABERİNİ GOOGLE’DAN BULMUŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Milli Eğitim Müsteşarı Necat Birinci’nin Radikal’de çıkan açıklamalarını 4 sene 21 gün sonra “google” arama motorundan bulmuş. Başörtüsü düzenlenmesinden tam 5 gün sonra, 6 Şubat 2008 tarihinde, “google” arama motoruna “birinci ümmetçiyim” diye yazan Abdurrahman Yalçınkaya, Milli Eğitim Müsteşarı Birinci’nin açıklamalarını bulmuş ve “google”da bulduğu haberi kapatma delili yapmış!.. Oysa, Necat Birinci’nin açıklamaları 17 Ocak 2004 tarihinde Radikal gazetesinde yayınlanmıştı…

2- CUMHURİYET’İN HABERİNİ DE GOOGLE’DA BULMUŞ

Abdurrahman Yalçınkaya, Kur’an kursları ile ilgili 19 Eylül 2006 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberi de “google” arama motorundan bulmuş. Başörtüsü düzenlenmesinden tam 6 gün sonra, 7 Şubat 2008 tarihinde “google” arama motoruna “Hatice Sultançiftliği” diye yazan Abdurrahman Yalçınkaya, Cumhuriyet gazetesinin Kur’an kursu haberine ulaşmış. “Google”da bulunan Cumhuriyet haberi, kapatmaya delil olarak sunulmuş!..

3- KUR’AN KURSU HABERİNİ DE GOOGLE’DAN BULMUŞ

Abdurrahman Yalçınkaya, Yeni Asya’da çıkan haberi de “google”dan bulmuş. Yalçınkaya, Yeni Asya gazetesinde, 25 Kasım 2003 tarihli “Akşam Kur’an kursları geliyor” başlıklı haberini 3 Ekim 2005 tarihinde “google”dan bulmuş ve bulduğu metini kapatma gerekçesi yapmış…

4- GOOGLE’DA NELER NELER BULMUŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, kapatmaya delil olarak “torpil.com” adlı internet sitelerden alıntı yapmış. Abdurrahman Yalçınkaya, 23 Ekim 2007 tarihinde “google”a girmiş ve “torpil.com” adlı sitede yer alan, 13 Ekim 2006 tarihli Hürriyet gazetesinin haberine ulaşmış!.. Yalçınkaya, Eskişehir Sakarya adlı yerel gazetenin haberini de kapatma gerekçesi saymış.

GOOGLE OLMASAYDI NE YAPACAKTI?

“Google” adlı arama motoru olmasaydı Yalçınkaya’nın AK Parti’yi kapatmaya yönelik sözde delillere nasıl ulaşacağı merak ediliyor.

BAŞSAVCI’NIN GOOGLE’DA ARADIĞI KELİMELER

- “birinci ümmetçiyim”
- “hatice sultançiftliği”
- “burası devlet hastanesi”
- “mesude ergürbüz”
- “kuran kursu yönetmeliği”

İŞTE ‘GOOGLE DAVASI’NDAKİ İLGİNÇ TRAFİK!

Başörtüsü düzenlemesinin 1 Şubat 2008 tarihinde TBMM Anayasa Komisyonu'ndan geçmesi ve 6 Şubat tarihinde Meclis’te ilk turun oylanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 6-7 Şubat tarihlerinde internetten delil toplamaya başlamış. Başsavcının internet aramalarından bir gün sonra Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, genel yayın yönetmenine “Yargı, kapatma kararına doğru gidiyor, haberini de verdiler” demiş. İşte o ilginç trafik:

- 1 ŞUBAT 2008: TBMM Anayasa Komisyonu'nda başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi kabul edildi.

- 5 ŞUBAT 2008: Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bedri Gültekin’i aradı ve “16’sında Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmeden önce ona destek amacı ile büyük eylem yapalım” dedi.

- 6 ŞUBAT 2008: Başörtüsünün üniversitelerde serbest kalmasını sağlayacak Anayasa değişikliği teklifinin ilk tur oylaması, TBMM Genel Kurulu'nda yapıldı.

“YARGI, KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER”

- 8 ŞUBAT 2008: İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’a, “Zannediyorum yargı da yürüyecek. Bunlar da yürüyecek, yargı da yürüyecek. Bir yerde bir hesaplaşma olacak herhalde. Yani şöyle bir şey aklıma geliyor; YARGI, KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER. Kapatma kararını verdiği anda bunlar da diyecekler ki; biz milli iradeyiz, şey başlıyacak, ben milli iradeyim diyecek, birtakım şeyler yapmaya çalışacak; çünkü göğsünde KAPATILMIŞTIR levhası dururken, AKP bir şey yapamaz. Bir şey yapabilir, isim değiştirir” dedi.

411 OYLA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI

- 9 ŞUBAT 2008: Yıllardır süren başörtüsü yasağını üniversitelerde sona erdirecek olan Anayasa Değişiklik Teklifi, TBMM’de ezici çoğunluğu oluşturan 411 oyla kabul edildi ve Köşk’e gönderildi.

3 GÜN SONRA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

- 12 ŞUBAT 2008: 68’liler Vakfı Başkanı Merdan Aslan ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticilerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileri 5-6 kişilik bir heyetle Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi üyesi ile görüştü.

GÜL, KANUNU ONAYLADI

- 22 ŞUBAT 2008: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

- 14 MART 2008: Başsavcı Yalçınkaya, “laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla AK Parti’nin “temelli” kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

AK PARTİ: BU GOOGLE DAVASIDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı 402 sayfalık savunmada da, iddianamedeki haber ve yorumların internetten derlendiğine dikkat çekilirken, davaya 'Google davası' ismi verildi.

“Bu davada delillerin önemli bir kısmı dava açılmasına karar verildikten sonra üretilmiştir” denilen AK Parti savunmasında, şöyle denildi: “Önce dava açmaya karar verilmiş, daha sonra da bunun için delil toplanmıştır. Nitekim iddianameye ek olarak sunulan dosyalarda yer alan gazete haber ve yorumlarının büyük bir kısmı bunların yayınlanmasından yıllarca sonra internet yoluyla derlenmiştir. Bu nedenle bu dava adeta bir “google davası”dır.”

VAKİT



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs