En Sıcak Konular

Baykal'dan Tuncay Özkan itirafı

18 Haziran 2008 15:55 tsi
CHP lideri Deniz Baykal, gazeteci Tuncay Özkan'ın partiye genel sekreter olabilmek için kendisinden ricacı olduğunu itiraf etti.

Özkan'ın 'Önder Sav gitsin ben geleyim' yönündeki talebini kabul etmediğini belirten Baykal, "Sav çok uzun yıllar partiye hizmet vermiş, kamuoyunda çok saygın, kendini kanıtlamış bir isim" dediğini ve kimseyi pazarlıkla herhangi bir göreve getirmeyeceğini anlattığını söyledi.  
  
CHP'den aldığı 4 trilyona rağmen Kanaltürk'ü ayakta tutamayan ve satmak zorunda kalan Tuncay Özkan, Deniz Baykal tarafından CHP üyeliğine dahi kabul edilmeyince başka bir parti kurma kararı aldı. Tuncay Özkan'ın CHP'den talep ettiği üyelik, milletvekilliği ve genel sekreterlik görevlerine ilişkin nihayet bir itirafta bulunan Baykal, Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'ya yaptığı açıklamada Özkan'la ilgili olarak "Geldi, hayli uzun konuştuk, benden CHP Genel Sekreterliği'ni istedi" diye konuştu. Bu görüşmenin ikisi arasında kalması yönünde anlaştıklarını ancak bir şekilde sızdığını kaydeden Baykal, Özkan'ın CHP'ye neden genel sekreter olamadığına yönelik soruya şu cevabı verdi: "Bir partiye Genel Sekreter olmak kolay değil ki. Şu anda bu görevi yürüten Önder Sav çok uzun yıllar partiye hizmet vermiş, kamuoyunda çok saygın, kendini kanıtlamış bir isim. Tuncay Özkan'a partiye katılmasını ve mücadele vermesini tavsiye ettim. Pazarlıkla partiye girilemeyeceğini söyledim. Durumu görünce zaten kendisi de vazgeçti, partiye de girmedi."

Baykal'ın bir bölümünü itiraf etmek durumunda kaldığı Tuncay Özkan'ın CHP macerası yaklaşık 1 yıllık süreci içeriyor. 2007 yılı başında yapılan Cumhuriyet Mitingleri'yle ulusalcı çevrelerin yıldızı haline gelen Tuncay Özkan, 22 Temmuz seçimleri öncesinde Baykal'la sık sık bir araya geldi. Partiden milletvekili olmak isteyen ancak her seferinde CHP liderinden 'ret' cevabı alan Özkan, seçim sonrasında da uzun süre partiye genel sekreter olmak için çalıştı. Bir yandan parti içinde lobi yaparken, diğer yandan Baykal'la uzun görüşmeler yaparak görev talep eden Özkan, yine istediğini alamadı. Tuncay Özkan, CHP'nin son kurultayı öncesinde de parti üyeliği başvurusunda bulundu. Ancak Deniz Baykal, Özkan ve Prof. Süheyl Batum'un üyeliğine vize vermezken, kendisine rakip olan Umut Oran'ın üyeliğini onayladı. Baykal'ın Özkan'ı partiye almak istememesinde 'yeni bir Mustafa Sarıgül vakası' endişesinin etkili olduğu ileri sürülüyor.

Baykal'dan ilginç 'reklam' tanımlaması

Deniz Baykal, Can Ataklı'ya yaptığı açıklamada Kanaltürk'e aktardıkları 4 trilyonla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Bu parayla ilgili olarak başlarının derde sokulmak istendiğini savunan CHP lideri, para aktarmalarının gerekçelerini şöyle anlattı: "Bir siyasi partinin kendisini medyada anlatmak istemesi kadar doğal bir şey yoktur. AKP neredeyse medyanın tamamına sahip olmuş. Bizim de sesimizi duyurmamız gerek. Kanaltürk'le bir tür reklam anlaşması yaptık. Reklam deyince ille de Baykal'ın resminin yayınlanması gerekmiyor. Bizim görüşlerimizin, bizim söylemek istediklerimizin ekrana yansımasını da bir tür reklam olarak görmek gerek." Baykal bu iddiasıyla, her siyasi partinin hazineden aldığı yardımı 'beni destekliyor' anlayışıyla istediği medya kuruluşuna aktarmasının normal olduğunu savunmuş oldu.
 
ZAMAN



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs