En Sıcak Konular

Bülent Arınç'ı isyan ettiren suçlama!

19 Haziran 2008 08:28 tsi
Bülent Arınç'ı isyan ettiren suçlama! Başsavcının siyasi yasak istediği TBMM eski başkanı Bülent Arınç'ın savunmasında "Dindar cumhurbaşkanı olacak" sözleriyle İran arasında illiyet bağı kurması eleştirildi. İşte ayrıntılar...

AK Parti’nin Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu savunmada TBMM eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın kişisel savunması da yer aldı. Arınç’a ilişkin iddialarının tamamına tek tek yanıt verilen savunmada; Yargıtay Başsavcısı’nın Arınç’ın “Dindar cumhurbaşkanı olacak” sözleriyle İran İslam Cumhuriyeti arasında illiyet bağı kurması eleştirilerek, bunun kurgulamadan öte bir anlam taşımadığı vurgulandı.

Bülent Arınç’ın savunmasında, şu ifadelere yer verildi: “Bu kurgulama anlayış ve yaklaşımı, demokratik hukuk devleti anlayışını yok eden, hukuku, Anayasa’yı ve bütün evrensel değerleri ayaklar altına alan bir yaklaşımdır. Bu hukuk adına bir garabetten öte, Türk hukuku adına utanılacak bir hukuk skandalıdır.”

İtham edilmeyen kalmaz

Savunmada, Bülent Arınç’a atfen yer verilen beyanların tamamının yasama sorumsuzluğu güvencesini gerektirmeyecek şekilde ifade özgürlüğü kapsamında olduğu vurgulandı.

Böyle bir hukuk anlayışı, bu anlayışı haklı gören bir hukuk devletinin olamayacağının altının çizildiği savunmada, “Zira, Türkiye’de söylenen her bir sözün başka ülkelerde cari yasaların pek çoğunda karşılığı olabilir. O zaman, o sözün sahibini biz her zaman, başka ülkelerin yasalarında geçeni savunuyor diye mi itham edeceğiz? Bu yol hukuken doğru kabul edildiği ve de bu mantık cari olduğu takdirde, Türkiye’de itham edilmeyen tek bir kişi kalabilir mi?” denildi.

Anayasa ihlalidir

Meclis Başkanı görevinde de bulunan Arınç’ın görev süresince gerçekleştirdiği bütün eylem ve söylemler, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına yaptığı belirtilen savunmada, “Bir Meclis Başkanı’nın, Meclis adına yaptığı eylem ve söylemlerin, Anayasa’nın açık, tartışmasız ve amir hükmüne rağmen, üyesi bulunduğu partiyle ilişkilendirmek kuşkusuz bir Anayasa ihlalidir. Bunun yanında Arınç’ın bir kısım açıklamaları da, Anayasa’nın 83’üncü maddesi gereği mutlak yasama sorumsuz-luğu kapsamındadır.

Bugün

 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs