En Sıcak Konular

İşte Paşa’nın İsrail gezisinde gizlenen kare!

22 Haziran 2008 10:09 tsi
İşte Paşa’nın İsrail gezisinde gizlenen kare!
Orgeneral Başbuğ’un İsrail gezisi sırasında Ağlama Duvarı'ndaki fotoğrafları yayınlanmıştı. Fakat Mescid-i Aksa’daki fotoğrafına yer verilmemişti. İşte o kare...

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un İsrail gezisi sırasında Mescid-i Aksa’da dua ederken çekilmiş fotoğrafına ulaşıldı. Fotoğraf karesinde İlker Başbuğ dua ederken, biraz arkasında eşi Sevil Başbuğ da başı örtülü bir şekilde camide görünüyor.

Bir süre önce Vakit gazetesi, Başbuğ’un söz konusu İsrail gezisindeki Ağlama Duvarı önünde çekilen fotoğrafını yayımlamış, “Kim bu bürokrat” diye sormuştu. Bu fotoğraflar, ağustostaki Yüksek Askeri Şura’da Genelkurmay Başkanı olması beklenen Orgeneral Başbuğ’u yıpratma girişimi olarak yorumlanmıştı.

Aynı gezide Başbuğ’un Mescid-i Aksa’yı da ziyaret ederek dua ettiğine dair bilgi ve görüntülerin ise saklandığı ortaya çıkmıştı. AKŞAM işte o olay fotoğrafa ulaştı.

BÜYÜK KULÜBE ÜYE Mİ

Vakit gazetesi, Orgeneral İlker Başbuğ’un Ağlama Duvarı’nda çekilmiş fotoğrafını basıp, “Resmi bir ziyaret için İsrail’e giden bir bürokrat; Musevi mü’minler için kutsal kabul edilen Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na giderek dua etti... Musevilerle birlikte Ağlama Duvarı’nın taşlarına ellerini koyarak dua eden bürokrat, Musevilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Acaba kendisi kökü dışarda olan Büyük Kulübe mi üye?” diye sormuştu.

BÜYÜKANIT İÇİN DE DENEDİLER

Orgeneral Büyükanıt Genelkurmay Başkanı olmadan önce de benzer bir “strateji” izlenmiş, Büyükanıt’ın Birinci Dünya Savaşı’nda Kudüs’te Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabasının şehit olması, “Büyükanıt’ın dedesinin mezarı İsrail’de. Yaşar Paşa Yahudi mi” şeklinde yayınlara konu olmuştu.

Büyükanıt, son İsrail gezisinde, aralarında dedesinin de yer aldığı Osmanlı Askerleri Anıtı’nın temel atma törenine katıldı.

En uzaktaki cami

Mescİd-İ Aksa (Haremüşşerif), Kudüs şehrinde bulunan Müslümanların ilk kıblesi. Türkçe’de “En Uzaktaki Cami” anlamına geliyor. Yapımına Hz. Davud tarafından başlandığı ve oğlu Süleyman tarafından tamamlandığı rivayet ediliyor. Kuran’a göre Hz.Muhammed, Recep ayının 27. gecesinde Mescid-i Harâm’dan alınarak Mescid-i Aksa’ya götürüldü. Muhammed, Mesci-i Aksa’yı Müslümanlar’a yeryüzünde ziyaret ve ibadet niyetiyle gidilecek üç mescidden biri olarak belirtmiştir.

Başbakan Erdoğan’ın da ziyaret edip namaz kıldığı Mescid-i Aksa, son olarak çevresinde yapılan ‘inşaat çalışmalarıyla’ gündeme gelmişti. Erdoğan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i arayıp, bir teknik heyet göndereceğini söylemiş, bölgede gerilime neden olan inşaat çalışmasını görüşmüştü.
 
akşam



Bu haber 5,386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs