'Parsadan' sendromu | " /> 'Parsadan' sendromu | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de 'Parsadan' sendromu

22 Haziran 2008 21:45 tsi
CHP'de 'Parsadan' sendromu Başbakanlığın örtülü ödenek harcamaları yasalara bağlanmışken CHP'nin iki gündür bu konuyu diline pelesenk etmesi Selçuk Parsadan'ı hatırlattı. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun son talebi de tam bir kara mizah örneği. İşte o demeç..

CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Özel Kalem Müdürünün harcamaları ile ilgili Batman'da açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirerek, "Sayın başbakan hiç lafı bulandırmasın, ortalığı karıştırmasın ve o paranın nereye harcandığını oturup adam gibi açıklasın" dedi.

Kılıçtaroğlu, Tunceli'nin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm yollarını aramak ve sorunları TBMM'ye taşımak için kente geldi. CHP Tunceli il binasında basın toplantısı yapan Kılıçtaroğlu, "Bölgenin genelinde büyük bir işsizlik var çözümü için CHP olarak çalışmalarımız devam ediyor. AKP hükümetinin izlediği politika işsizliğin azalmasına değil, aksine işsizliğin büyümesine neden olan ekonomik politika güttüğünü görüyoruz. CHP iktidara geldiğinde bölgeye özel önem vererek Devlet Planlama Teşkilatı'nı bölgeye göndererek ciddi tespitler yaptıktan sonra bölgenin önemli merkezlerine cazibe merkezleri kurarak önemli iş alanları yaratacaktır" dedi. Başbakanın özel kalem müdürünün yaptığı harcamalara da değinen Kılıçtaroğlu, şunları söyledi:

"Başbakanlığının özel kalem müdürünün harcamaları çok ciddi rakamlara ulaşmışsa bunu sorgulamak muhalefet partilerinin görevidir. Bizim bilip bilmediğimiz değil, sayın başkanın o parayı nereye harcadığını bize söylemesi lazım. Yani sayın başbakan o tutardaki büyük paraları hangi gerekçeyle harcıyorsa bilmemiz lazım. Eğer bu ülkede vergi veriyorsak, tüyü bitmemiş yetim bu ülkede vergi veriyorsa, ekmek alırken su alırken vergi veriyorsak herhalde benim ödediğim verginin nereye harcandığını bilmek benim yurttaşlık hakkımdır. Başbakan adam gibi o paranın nereye harcandığını açıklar, kamuoyu da vicdanen tatmin olursa mesele yok. Tatmin olmazsa bu soruların arkası gelecektir."

Bülent Arınç'ın gazetecilere, "Anayasa Mahkemesi, AKP'yi kapatmayacaktır ama siz ağzınızı kapatın" ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gazete patronuna hesap vermeyeceği yönündeki açıklamaları da değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili şöyle konuştu:

"Sayın başbakan bu ülkede yaşayan herkese hesap vermek zorundadır. Çünkü, biz seni `orayı yönet' diye çıkardık. `Ülkeyi yönet' diye sen gittin hükümet oldun başbakan oldun. Sayın Arınç'ın da bunu çok iyi bilmesi lazım. Basında CHP'ye yönelik eleştiriler de var. Bunları saygıyla karşılıyoruz. Çünkü basının temel görevi övmek değil, eleştirmektir. Siz eleştiriye tahammül edemiyorsanız, demokrasiyi değil, farklı bir rejimi benimsiyorsunuz o rejimin ismi de faşizmdir."

Son günlerde tartışılan telefon dinleme ile ilgili görüşlerini anlatan Kılıçtaroğlu, "Yargıtay bu konuda açık ve net tavrını ortaya koymuştur. Adalet Bakanı hukuk kültürünü almışsa, hukuktan nasibini almışsa Yargıtay kararını dikkate alarak diğer izleme olayları ile ilgili olarak yargıya başvurması gerekiyor. Böyle bir izlemenin olduğu ülkede demokrasinin olduğunu kabul edebilir misiniz? Hangi AB ülkesinde böyle bir kural vardır. Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım'ın meclis kürsüsünde çok önemli açıklaması oldu. `Eğer dinlenmek istemiyorsanız konuşmayınız en sağlıklı yöntem budur' diye. Bu söz tam Binali Yıldırım'ın ve AKP'nin demokrasi kültürünü yansıtıyor" dedi.

Erken seçimin gündeme gelmesi halinde buna karşı çıkmayacaklarını söyleyen Kılıçtaroğlu, Türkiye'de F tipi örgütlenme olduğunu, AKP'nin de bu yöntemle kendi derin devletini yaratmaya çalıştığını belirtti.

PARSADAN NE YAPMIŞTI?

Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Aralık 1995 seçimlerinden önce emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un adını kullanarak örtülü ödenekten 5,5 milyar lira alan ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan, açıklamalarıyla örtülü ödenek skandalının ortaya çıkmasına yol açmıştı. Parsadan iki sene önce kanserden hayatını kaybetti..

Vatan/Cafesiyaset



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs