En Sıcak Konular

Mahkûmlar seks için ayaklandı

22 Haziran 2008 22:24 tsi
Paraguay’daki Esperanza Hapishanesi’nde mahkûmlar, eşleri ve kız arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girme sürelerinin uzun tutulması için ayaklandı. Mahkûmlar hapishane müdürünü rehin aldı

Bir hapishanede mahkûmların isyan çıkarması alışa geldik bir durumdur. Genellikle mahkûmlar kötü yemekler, insanlık dışı şartlar ya da gördükleri muamele yüzünden isyan eder. Paraguay’da ise durum biraz daha ‘insani ihtiyaçlar’la ilgili.

Paraguay’ın başkenti Asuncion’un dışındaki Esperanza Hapishanesi’ndeki mahkûmlar, eşleriyle ve kız arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmek için daha fazla zaman istedi ve önceki gün protesto gösterisi düzenledi. Muhafızlar tarafından da kötü muameleye son verilmesini isteyen mahkûmların hapishane müdürü Osvaldo Sanchez, muhafız Mario Pairet ve birkaç görevliyi daha rehin aldıkları protesto şiddet olaylarına sahne oldu.

Paraguay hapishenelerinde gün içinde eşlerin ziyaretlerine izin veriliyor. Aynı kural Esperanza’da da geçerli ama bu izin mahkûmların giysi fabrikaları gibi yerlerde çalıştığı saatler ile çakışıyor. Bunun üzerine işlerinin, zevklerinin önüne geçtiği yönünde şikayette bulunan ama cevap alamayan mahkûmlar isyan çıkardı.

İZNİ ALDILAR

Paraguay Adalet Bakanı Derlis Osorio, “İsyan, dört saat süren bir direniş sonrası kimse yaralanmadan ya da hayatını kaybetmeden sona erdi” açıklamasını yaptı. Önceki gece yapılan bir açıklamaya göre ise mahkûmların isyanı işe yaramış ve gün içinde iş saatleri dışında eşleriyle daha fazla görüşme izni sağlanmış.
Ayrıca muhafızların, mahkûmlara davranış şeklinin de iyileştirileceğine dair söz verilmiş. Taciz iddialarının araştırılacağı ve ziyarete gelenlerin tüm giysilerinin çıkartılarak arama yapılmasının da sona ereceği sözleri verildi. Ama hapishane yönetiminin mahkûmların istek listesinin başında olan gece eşlerin ziyaret iznine izin verilip verilmeyeceği açıklık kazanmadı.

Taraf



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,021 µs