Bir CHP klasiği | " /> Bir CHP klasiği | "/>

En Sıcak Konular

Bir CHP klasiği

22 Haziran 2008 22:25 tsi
Bir CHP klasiği Tuzla’daki tersane işçilerinin grevine destek vermeye giden taşeron firma sahibi CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, bakın greve giden işçilere neyi reva gördü?

Tuzla tersanelerinde yaşanan ölüm olaylarını protesto etmek için düzenlenen greve katıldığı için işten çıkartılan Niyazi Tepeli’nin çıkartılma gerekçesi yazılı olarak sunuldu. CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla’ya ait olan Umut Gemi adlı taşeron firma yetkilileri Tepeli’nin, işçiler arasında örgütlenme yaptığını ve 16 Haziran grevine katıldığını belirterek işine son verdiklerini açıkladılar. Şirketin, iki CHP milletvekiliyle CHP İl Başkanı’nın geldiği grevi yasa dışı olarak nitelendirmesi  ayrı bir çelişki oluşturdu.

OTURMA EYLEMİNDEYDİ

16 Haziran’daki tersane işçilerinin grevine katıldıktan sonra taşeron firma tarafından işinden çıkartılan Niyazi Tepeli, son çalıştığı tersane önündeki oturma eylemine son verdi. Bağlı olduğu Limter-İş Sendikası üyelerinin de katıldığı bir toplantıyla eylemine son verdiğini söyleyen tersane işçisi, CHP Tuzla İlçe Başkanı’na ait firmadan yapılan açıklamayı da basına dağıttı. Umut Gemi şirketinden yazılı olarak Tepeli’ye verilen işten çıkartma gerekçesinde, ilk günden beri işçiler arasında örgütlenme yaptığının tespit edildiği yazıldı. Tersane işçisinin, işçileri sendikal hareketlerle birleştirmeye çalıştığını kabul eden işyeri, ayrıca 16 Haziran’daki yasal grev içinde kullandığı sözlerle dikkat çekti. CHP Milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile çok sayıda partili ve yöneticinin katılarak destek verdiği eylemi “Yasal olmayan” olarak nitelendiren işyeri,  tersane işçileri arasında espirilere neden oldu.
Limter-İş Sendikası Başkanı Cem Dinç, yaptıkları açıklamayla sunulan gerekçenin tersane işçilerinin örgütlenmesinden ne kadar korktuklarını gösterdiklerini söyledi.

Dinç, “Arkadaşımızın işine son verirken kendi milletvekillerinin ve il başkanlarının katıldığı grevi yasal olmayan gösteriyorlar. Oysa toplumun her kesiminden destek gören ve ölümler için kalıcı tedbirler isteyen bir grev yaptık” dedi. İşyerine dava açacağını söyleyen Niyazi Tepeli ise, “İşe başlarken Pazar günü çalışmayacağımıza dair kağıt imzalatırken, Pazar günü gelmemiz için bize baskı yapıyorlardı. İşçiler arasında sendikal örgütlenme ve hak arama mücadelesine girdiğim için işten çıkartıldım. Bunu önce inkar ederken şimdi yazılı olarak elime belge verdiler” dedi.

Taraf



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs