En Sıcak Konular

Alevi derneklerinden İzzettin Doğan'a destek

22 Haziran 2008 23:59 tsi
Kırıkkaleli Alevi dernekleri başkanları, Türk okullarından övgüyle söz etti. Toplumun Alevi inancına sahip kesimlerinden Fethullah Gülen'e toplumsal kaynaşmaya katkı veren mesajlar gelmeye devam ediyor.

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Gülen'le ilgili yaptığı, "Nazım Hikmet'e yapılan Fethullah Gülen'e yapılmasın." sözlerine bir destek de Alevi derneklerinden geldi. Ankara'da Mamak Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Kırıkkaleli Alevi dernekleri yetkilileri, yurtdışında açılan Türk okullarından övgü ile söz ederek, "Fethullah Gülen Hocaefendi'yi çağdaş bir Ahmet Yesevi olarak görüyoruz. Onun teşviki ile dünyanın farklı ülkelerinde bayrağımızı dalgalandıran Türk okulları hepimizin onur ve gurur kaynağı haline geldi." dedi. Alevi dernekleri adına ortak basın açıklamasını okuyan Hasandede Türkmen ve Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Gülen'i çağdaş bir Ahmet Yesevi olarak gördüklerini belirterek, "Yurtdışında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin teşvikiyle açılan okullar hepimizin gurur kaynağı haline geldi. Bu okullarda Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyete erişmek yolunda eğitim veriliyor." diye konuştu. Türk okulları sayesinde dünyanın en ücra köşelerindeki ülkelerde de Türk bayrağının dalgalandığının altını çizen Özdemir, şunları söyledi: "Her renk, din ve dilde çocuklar Türkçemizi konuşuyorlar ve İstiklal Marşı'mızı söylüyorlar. Ulu önder Atatürk'ün kim olduğunu öğreniyorlar. Bundan daha büyük ne mutluluk olabilir?" Toplantıda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hac ve Peygamber Efendimiz (sas) ile ilgili sözleri de eleştirildi. Sav'ı Türk halkından özür dilemeye davet eden dernek yöneticileri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi.

Büyük Türk alimi Yesevi

Türkistan'da yetişen velilerden olan Ahmet Yesevi, yetiştirdiği talebelerinin her birini farklı bir memlekete göndererek, İslamiyet'in doğru olarak öğretilip yayılmasını sağladı. Onun talebelerinden bir kısmı da Anadolu'ya geldi. Bu vesileyle onun yolu Anadolu'da yayılıp tanındı. Yesevi'nin manevi işareti ve talebelerinin gayretiyle Anadolu, ebediyen Müslüman Türk yurdu oldu. Arapça ve Farsça bilmesine rağmen çok sade bir Türkçe ile yazdığı 'Hikmet' denilen eğitici sözleri, Türkistan Türkleri üzerinde büyük izler bıraktı. 
 
Zaman



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,186 µs