En Sıcak Konular

TBMM'deki kavgaların nedeni ortaya çıktı!

23 Haziran 2008 08:17 tsi
TBMM'deki kavgaların nedeni ortaya çıktı! TBMM Genel Kurulu’nda sık sık tanık olduğumuz kavgaların nedeni belli oldu. Bakın Bakan Çelik meclisteki hangi detayı sebep gösterdi:

TBMM Genel Kurulu’nda sık sık tanık olduğumuz kavgaların nedeni belli oldu. Salondaki renklerin vekilleri olumsuz etkilediğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlek Bakanı Çelik, “12 saat çalışan bir Meclis'te bu renkler rahatsız edici. Kavgaların bir nedeni de bu” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Genel Kurulu'nun iş sağlığı ve güvenliği açısından "uygun" olmadığını söyledi. TBMM'nin çok yoğun çalıştığını, bu yoğunluktan dolayı çalışma ortamının buna göre dizaynın önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Meclis'in iç dizaynına bakıldığında renkler çok rahatsız edici ve yorucu. Uzun süreli Meclis'in içinde oturmakta arkadaşlar zorlanıyorlar. Kürsüye yakın oturanlar karşıdaki beyaz mermerden ve ışıklardan, geride oturanlar renk cümbüşünden rahatsızlık duyuyorlar. Bu yüzden uzun süre içeride oturmak mümkün değil" dedi. Çelik, göz ve beyin yorgunluğuna neden olan renklerin TBMM'de sık sık yaşanan kavgaların önemli nedenlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Eski dizayn yormuyordu

 Çelik, geçmişte TBMM Genel Kurul Salonu’nun renk dizaynı bakımından insanı yormadığını belirterek, "Eski Meclis'te ahşap mobilya ağırlıklı idi. Gözü yormayan, dikkat dağıtmayan bir yapısı vardı TBMM'nin. Malum yeni proje çerçevesinde böyle bir yapı yapmışlar. Şimdi de genelde arkadaşların şikâyeti bu. Göz yorgunluğu, beyin yorgunluğu şikâyeti var. Kendimizi gündeme adapte edememe, uzun süre olaya bağlantı kuramama sorunu var" dedi.

Olumsuz etkiliyor

Genel Kurul Salonu'nda havalandırma probleminin yaşanmadığını, aksine gereğinden fazla serin olduğunu söyleyen Çelik, TBMM'nin renklerinin iktidar ile muhalefet milletvekillerinin arasında sık sık yaşanan kavgaları da olumsuz etkilediğini söyledi. Kavgaların tamamen renkler yüzünden çıktığının söylenmesinin doğru olmayacağını belirten Çelik, "Ama, nedenlerden biri bu olabilir. 12 saat çalışan bir Meclis’te bu renkler rahatsız edici" şeklinde konuştu.

Denetim gerekmez

Çelik, TBMM Genel Kurulu Salonu'nun Çalışma Bakanlığı İş Denetçileri Müfettişleri tarafından denetlenip denetlenmeyeceğine ilişkin soruya ise "Ağır ve tehlikeli iş olmadığı için böyle bir denetim gerekmez. Ama gerçekten sağlıklı çalışmaya engel bir renk ve dizayn, aydınlatma sorunu olduğunda ittifak var" yanıtını verdi.

MiLLETE KARSI SORUMLULUK

İş Kanunu'na göre çalışma saatlerinin ağır ve tehlikeli işlerde 7.5 saat olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, "Milletvekilleri, millete karşı sorumlu oldukları için uzun süre çalışmalarında mahsur yok. Uzun süre çalışan işçi, daha fazla mesai ile çocuklara daha fazla imkân sağlamak, ailesini mutlu etmek için çalışıyor. Milletvekili de 70 milyonu mutlu etmek, yüzünü güldürmek için çalışır. Dolayısıyla yorulmazlar" dedi. Çelik, milletvekillerine fazla mesai parası ödenip ödenmediği konusundaki soruya ise, "Milletvekilinin maaşını denildiğinde konuşmamak en iyisi, çünkü orada ciddi sorun var" yanıtını verdi.

Hep tartışma konusu oldu

 TBMM Genel Kurul Salonu yapıldığı günden beri tartışma konusu oluyor. Önce ceylan derili koltuklar eleştirildi. Hatta koltukları ceylan derisi kaplayan firmaya, fahiş ücret ödendiği iddiasıyla davalar açıldı. Yıllardır yılan hikâyesine dönen davalar yüzünden de salonun kesin teslimatı yapılamadı. Bu yüzden de Genel Kurul Salonu'nda herhangi bir tadilat yapılamıyor.

bugün

 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs