Irak'a sert uyarı | " /> Irak'a sert uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Şii alimden Irak'a sert uyarı

23 Haziran 2008 13:06 tsi
Şii alimden Irak'a sert uyarı Fadlullah, Irak ve ABD arasında gündemde olan güvenlik anlaşmasını, Irak'ı ebediyen ABD'nin mandası altına götüreceği uyarısında bulundu.

Lübnan'ın seçkin alimlerinden Seyyid Hüseyin Fadlullah, Irak ve ABD arasında gündemde olan güvenlik anlaşmasını, Irak'ı ebediyen ABD'nin mandası altına götüreceği uyarısında bulunarak Iraklılardan ABD'nin tuzağına düşmemeleri çağrısında bulundu.

Sözkonusu anlaşmayı, Amerika'nın Irak'a yönelik farklı bir işgal siyaseti olarak niteleyen Fadlullah, Iraklı siyasilerin son derece uyanık olmaları gerektiğini zira Amerika'nın, Irak'ta kaos çıkartmak suretiyle güvenlik anlaşmasını Irak hükümetine dayatmak istediğini söyledi.

Bölgedeki İslam ve Arap ülkelerinin, Amerika'nın Irak'ta güvenlik adı altında daimi işgal anlaşmasını imzalamasına izin verilmemesi çağrısında bulunan Seyyid Fadlullah, bölgedeki krizlerin temelinde, Amerika ve Siyonist İsrail'in yayılmacı ve işgale dayalı siyasetlerinin bulunduğunu söyledi.

Öte yandan Arjantin Araştırmalar Merkezi Kurumu genel müdürü Jorce Pauolan Botta, Irak ve Amerika arasında güvenlik anlaşmasının Irak'a telafisi mümkün olmayacak zararlar getireceği uyarısında bulundu.
 
Ayetullah Uzma Fadlullah Kimdir?

Eğitimini Irak'taki şii okullarda alan Fadlullah, Saddam Hüseyin dönemindeki baskılar sebebiyle Lübnan'a göç etmiş ve faaliyetlerine burada devam etmiştir. Lübnan Hizbullah hareketinin kuruluşunda etkin rol oynayan Fadlullah'ın organik olmasa da  danışmanlık düzeyinde Hizbullah üzerinde etkisi devam etmektedir. Fadlullah gerek Lübnan siyasetinde gerek Şii dünyada gerekse de tüm İslam dünyasında saygın bir otoriteye sahiptir. Mezhepçiliğe karşı vahdet ve işgallere karşı direniş çağrılarıyla tanınan Fadlullah, Şii teolojisinde yaşayan 6 büyük ayetullah (Ayetullah Uzma) ve müçtehidden birisidir. 

Timetürk



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs