En Sıcak Konular

CHP olmasaydı Yalçınkaya ne yapardı?

24 Haziran 2008 10:59 tsi
CHP olmasaydı Yalçınkaya ne yapardı? İddianamesini gazete kupürleri, google ve youtube belgelerinden oluşturan Yalçınkaya CHP kitapçığından da iktibas yaparak, CHP yöneticilerinin iddialarını aynen alıntılamış

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AK Parti’nin kapatılması için hazırladığı iddianameye, CHP kurmaylarının açıklamalarını taşıdığı ortaya çıktı. İnternet arama motoru google’a girip belge taraması yapan, video paylaşım sitesi youtube’dan görüntü delili toplayan Yalçınkaya’nın kullandığı söylem ile CHP kurmaylarının AK Parti karşıtı açıklamaları birbiriyle örtüşüyor.

AYNI BENZETMELER VAR

YALÇINKAYA’NIN iddianameyi hazırlarken CHP’nin bastırdığı ‘AKP’nin 100 Yalanı’ isimli kitapçıktan da faydalandığı belirlendi. CHP lideri Deniz Baykal’ın türban iddiasından, CHP’li Kemal Anadol’un Nazi Almanya’sı benzetmesine kadar birçok söylem iddianamede benzer ifadelerle yer alıyor. İddianamede yer alan bazı CHP söylemleri şöyle:

BAYKAL’IN BAŞÖRTÜ İDDİASI

BAYKAL: Türban üniversitelerde serbest olduktan sonra liselerde ve kamu kurumlarında da serbest olması istenecek, buna ne hakla karşı çıkıldığı soruları gündeme gelecektir.

BAŞSAVCI: Türbanın yüksek öğretim kurumlarında serbest bırakılması, giderek tüm kamusal alanda kullanılmasına, giymeyenlerin de buna zorlanmasına ve giderek hayatın bütün alanlarında dinsel ayrımcılığa yol açılmasına neden olacak tehlikeli bir süreçtir.

SEVİGEN’İN ATALAY MUHALEFETİ

CHP’Lİ SEVİGEN: Kırıkkale Üniversitesi’nde tarikatçı kadrolaşmaya gittiği için meslekten men edilen Beşir Atalay’ı AK Parti’nin Milli Eğitim Bakanı olarak Cumhurbaşkanı’na sunması büyük bir yanlıştı.

BAŞSAVCI: Laikliğe aykırı eylemleri nedeniyle 1997 yılında Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Beşir Atalay ise, 58 ve 59. hükümette Devlet Bakanı 60. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

ANADOL’UN NAZİ BENZETMESİ

CHP’Lİ ANADOL: Almanya’da Hitler de seçimle gelmişti. Sonra Almanya’yı felakete sürüklemişti. Şimdi aynı tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. Umarım başka Hitler’ler doğmaz, umarım başka Tayyip Erdoğan’lar doğmaz.

BAŞSAVCI: Demokratik bir sistem, Nazi Almanya’sı örneğinde olduğu gibi demokratik yolları kullanarak iktidarı ele geçirip demokrasiyi ortadan kaldırılabileceği gibi, demokratik olmayan yöntemlerle de ortadan kaldırılabilir.

CHP’nin propaganda kitabı

Başsavcı Yalçınkaya’nın iddianamede ileri sürdüğü konuların önemli bir bölümünün, CHP’nin 2 yıl önce bastırdığı ‘AKP’nin 100 Yalanı’ isimli kitapçıktaki iddialarla aynı içeriği taşıdığı da görülüyor.

DİNSEL ÖĞRETİ VE HURAFE

CHP’NİN KİTAPÇIĞI: İlköğretim ders kitaplarında ideolojik şartlandırmaya yönelik değişiklikler yapılarak, genç beyinler hurafelerle ve bilimdışı safsatalarla dolduruldu.

BAŞSAVCI: İlk ve orta öğretim ders kitaplarında... İslam’ın dinsel öğretisine ve hurafelere yer verilmiş, Atatürk sıradan bir devlet adamı gibi tanıtılmış...

MASAL KAHRAMANLARI

CHP’NİN KİTABI: Yabancı masal kahramanlarının diyaloglarına İslami söylemler yerleştirildi.

BAŞSAVCI: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara tavsiye edilen bazı yayınevlerinin çevirilerinde orijinal metinler değiştirilerek roman ve hikaye kahramanları bile İslami söylemlerle konuşturulmuşlardır.

DİYANET MÜFETTİŞLERİ

CHP’NİN KİTAPÇIĞI: Yönetmelik değişiklikleri yapılarak, ilköğretim müfettişlerinin görev alanları değiştirildi. Kur’an kurslarının denetimi yaz dönemleri hariç tümüyle Diyanet işleri başkanlığına bağlı müfettişlere ve müftülere bırakıldı.

BAŞSAVCI: ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kuran kursları, dernek ve vakıflarca açılan ve bakanlığın denetimi ve gözetimi altında bulunan gerçek ve tüzelkişilere (şirket) ait öğrenci yurtları’nın denetim görevinin ilköğretim müfettişlerinden alındığı...

Bugün DTP davasında konuşacak

DTP hakkında açılan kapatma davasında, Başsavcısı Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesine bugün sözlü açıklama yapacak. DTP ise sözlü savunmayı 16 Eylül’de verecek.

star



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs