En Sıcak Konular

Yedek kulübesindeki Atatürk'ün perde arkası!

24 Haziran 2008 15:23 tsi
Yedek kulübesindeki Atatürk'ün perde arkası! Hırvatistan maçı sırasında Milli Takım yedek kulübesinde koltukların altında bir Atatürk fotoğrafının durmasını Hürriyet gazetesi Terim'in Atatürk'den güç alması olarak yorumlamıştı. Fakat işin gerçeği pek de öyle değil..

Hırvatistan maçı sırasında Milli Takım yedek kulübesinde koltukların altında bir Atatürk fotoğrafının durması medyada tartışmalara yol açmıştı. Kimi kesim fotoğrafı Fatih Terim'in kmotivasyon aracı olarak kullandığını öne sürerken, kimi kesimlerse Yüce Önderimiz Atatürk'ün fotoğrafının yerde tutulmasını eleştirmişti.

Peki o Atatürk fotoğrafı kime atti? Ve daha da önemlisi neden yerdeydi? Sürekli orada mı durmuştu?

(A) Milli Futbol Takımı İdari Sorumlusu Şükrü Hanedar, Şükrü Hanedar, Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Hırvatistan ile oynanan çeyrek final maçında televizyon görüntülerinden alınan bir karenin internette haber haline getirilmesi ve gündemde üst sıralara çıkmasıyla birlikte yanlış anlaşılmalara yol açmamak için böyle açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.
"Söz konusu karede görülen Atatürk fotoğrafı, uzun zamandır kullandığım ve her zaman kolumun altında olan dosyanın kapağıdır. Bu dosya, diğer maçlarda olduğu gibi Hırvatistan maçında da yanımdaydı elbette" diyen Hanedar, şöyle devam etti:
"Ancak görüntünün ekrana yansıdığı anda, muhtemelen bir oyuncu değişikliğine hazırlandığımız ve ayağa kalkmak üzere olduğum için dosyayı oturduğum koltuğun yanına bırakmışım. Daima elimin altında olan kişisel bir eşyanın, o an tesadüfen bırakıldığı yer üzerine yapılan spekülasyonlar ve bunun, teknik direktörümüz Fatih Terim'le, Milli Takım'ın başarısıyla ilintilendirilme çabaları beni gerçekten çok şaşırttı. UEFA kuralları gereği, Avrupa Şampiyonası'na katılan hiçbir takım yedek kulübesine özel bir işaret, logo, fotoğraf asamaz, herhangi bir mesaj veremez. Olay, bana ait kişisel bir eşyanın o anda görüntüye gelmesi ve durumun yanlış yorumlanmasından ibaret."

aktifhaber.com



Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs