En Sıcak Konular

Baykal naz yaptı...

26 Haziran 2008 13:20 tsi
Baykal naz yaptı... Sosyalist Enternasyonal'de CHP'nin eleştirileceğini öğrenen Baykal, Başkan Papandreu'ya "Bu girişimi engelleyin yoksa gelmem" dedi..

Sosyalist Enternasyonal nedir? Almanya, Fransa ve İsveç'in 30 Haziran-2 Temmuz'da Atina'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısında "CHP sosyal demokrat değil" diyerek CHP'ye yükleneceğinin ortaya çıkması kriz yarattı. CHP lideri Baykal, "Böyle bir durumda toplantıya katılmam" resti çekti. Toplantıya kısa bir süre kalmasına rağmen Baykal'ın programının belirlenmemesi ve CHP liderinin geziye onay vermemesi krizi ortaya çıkardı. SABAH'ın edindiği bilgiye göre Baykal, Almanya, Fransa ve İsveç'in "CHP sosyal demokrat parti değil. Uyarılsın" diye önerge vereceğini öğrenince, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ile görüşmesi için Atina'ya gönderdi.

BASKI VE TEHDİT

Baykal, Öymen aracılığı ile "Bizim içeride yürüttüğümüz politikalarımıza bu denli karışılması doğru değil. Bu kadar baskı ve tehdidi kabul etmiyoruz. Söz ve eylemlerimizi sosyal demokrasi karşıtıymış gibi göstermek büyük haksızlık" dedi ve "Başkan olarak bu girişimi önlemezseniz toplantıya gelmem" resti çekti. Aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olan Baykal'ın programını netleştirmemesinin nedeninin de Papandreu'dan gelecek haberi beklemesi olarak ifade edildi.

AKP KULİS YAPIYOR

Baykal'ın aracı olarak Atina'ya gönderdiği Onur Öymen, "Parti olarak bizim yaptığımız yanlış bir şey yok. Türkiye'de laikliği ve demokrasiyi savunuyoruz. Eleştirilere anında yanıt veririz" dedi. Öymen, şöyle konuştu: "Sosyalist Enternasyonal ile ilişkilerimizi bozmak için AKP'nin kulis yürüttüğünü biliyoruz. İç politikayı yurt dışına taşıyorlar. 'Türkiye-AB ilişkilerini bozan CHP' diyorlar. Avrupa'ya gidip 'bunlar sosyal demokrat değil' diyorlar. Halbuki bizim sıkıntımız bazı sosyal demokrat partilerin tutumlarından kaynaklanıyor. Kimi 'Ermeni soykırımı', kimi 'Kıbrıs' diyor. Türkiye'nin çıkarları dışında görüş bildiriyorlar."

Sabah



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs