En Sıcak Konular

Hastanede gizli kamera şoku

26 Haziran 2008 15:52 tsi
Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesindeki beyin cerrahi polikliniğinde görevli üç doktorun odasında kablosuz ses ve görüntü kaydedebilen düzenek bulundu.

Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesindeki beyin cerrahi polikliniğinde görevli üç doktorun odasında kablosuz ses ve görüntü kaydedebilen düzenek bulundu.

Alınan bilgiye göre, hastanenin Beyin Cerrahi Polikliniğinde görevli sekreter 22 Haziranda doktor odalarında temizlik yaptığı sırada pencere ve kalorifer peteğinin arasında kalan boşlukta kablolar olduğunu fark etti.

Görevlinin durumu hastanenin teknik servisine bildirmesi üzerine yapılan inceleme sonunda plastik kutunun içinde ses ve görüntü aktaran düzeneğin olduğu belirlendi. Söz konusu düzeneğin muayene yapılan iki poliklinik odasında da bulunduğu saptandı.

Hastane yönetiminin polisi araması üzerine yapılan teknik incelemede kablosuz bağlantıyla sağlanan ses ve görüntünün yaklaşık 200 metreye civarındaki alandan kayıt yapabildiği tespit edildi.

Öte yandan, gizli kamera düzeneğinin ortaya çıkması üzerine hastanenin tamamında ''böcek'' tabir edilen ses dinleme sistemi ile gizli kamera araması yapıldı. Çalışma sonucu başka bir düzeneğe rastlanmadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri, hastanedeki yaklaşık 50 güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye başladı.

-''BU OLAY BİR KOMPLODUR''-

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, düzenlediği basın toplantısında, Beyin Cerrahi Poliklinik sekreteri tarafından fark edilen olayla ilgili olarak üç poliklinik odasında inceleme yapıldığını söyledi.

Bu üç odada kablo kanaleti içinde elektronik karmaşık bir düzeneğin belirlendiğini anlatan Fidan, şöyle konuştu:

''Herhangi bir işlem yapılmadan Yunusemre Devlet Hastanesi Baştabipliğimiz tarafından hemen emniyet müdürlüğüne haber verilerek adli soruşturmanın ve incelemenin yapılması istendi. Bu olayla ilgili adli mercilerin yanı sıra Sağlık Bakanlığına, Valiliğimize hemen haber verilerek olayın ortaya çıkarılması için gerekli tüm işlemler yapılmıştır. Hastane idaremiz, hasta ve doktor mahremiyetine yönelik olarak yapılan bu komplonun bir an önce ortaya çıkarılması ve suçluların belirlenmesi için müşteki olarak Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundu.''

Emniyet güçlerince yapılan ilk incelemede kurulan düzeneğin aktarım yapma özellikli ses ve görüntü kayıt sistemi olduğunun belirlendiğini anlatan Fidan, ''Halen adli soruşturması devam eden olayın ortaya çıkarılması için İl Emniyet Müdürlüğünce talep edilen her türlü delil niteliğindeki kanıtlar emniyete teslim edilmiştir. Adli makamlar tarafından olayın en kısa sürede sonuçlandırılıp nefretle karşıladığımız, etik olmayan, yasa dışı olaya karışan suçluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz'' dedi.

aktifhaber.com



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs