En Sıcak Konular

Doğan ve Çölaşan'ın mahkeme düellosu sürüyor

26 Haziran 2008 20:43 tsi
Aydın Doğan ile Emin Çölaşan arasındaki tazminat davası için aralarında Ertuğrul Özkök, Bekir Coşkun ve Fatih Altaylı'nın da bulunduğu 7 gazeteci tanıklık yapacak.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, Emin Çölaşan'ın, ''Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi'' isimli kitabında, gerek kendisi, gerekse sahibi olduğu gazete hakkında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğunu ileri sürerek açtığı 50 bin YTL'lik manevi tazminat davasında Bab-ı ali'nin üst düzey 7 ismi tanıklık yapacak. Bugün görülen duruşmada her iki taraf da tanık listesi verdi. Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök, Tufan Türenç, Enis Berberoğlu ve Özdemir İnce'yi  yaşananlara tanık olarak gösterirken, Emin Çölaşan ise Bekir Coşkun, Fatih Altaylı ve Kamuran Zeren'i tanık olarak gösterdi.

Üsküdar 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, davacı Aydın Doğan'ın avukatı Deniz Ketenci ile Emin Çölaşan'ın avukatı Mehmet Serhan Özdemir katıldı. Kısa süren duruşmada her iki tarafın avukatları Aydın Doğan ile Emin Çölaşan arasında yaşanalara tanıklık yapacak kişilerin olduğunu belirtti. Avukatlar yaptıkları tanık listesini mahkemeye sunarak hepsi de Bab-ı ali'nin üst düzey yöneticileri olan gazeteci yazarların bir sonraki duruşmaya çağrılmasını istediler.

BAB-I ALİ DURUŞMAYA AKIN EDECEK

Emin Çölaşan'ın avukatı Mehmet Serhan Özdemir'in tanık olarak mahkemeye sunduğu listede Bekir Coşkun, Fatih Altaylı ve Kamuran Zeren bulunuyor. Aydın Doğan'ın avukatı Deniz Ketenci'nin sunduğu tanık listesi ise daha kabarık. Aydın Doğan'a ise Ertuğrul Özkök, Tufan Türenç, Enis Berberoğlu ve Özdemir İnce tanıklık yapacak.

Mahkeme Ankara'da görev Yapan Enis Berberoğlu, Bekir Coşkun ve Kamuran Zeren'in avukatların da katılacağı bir duruşmayla Ankara'da talimatla ifade vermesine karar verirken, ERtuğrul Özkök, Tufan Türenç, Özdemir İnce ve Fatih Altaylı'nın ise 23 Ekim tarihinde yapılacak duruşmada hazır bulundurulmasını istedi.

DAVA

Dava dilekçesinde, davalı Emin Çölaşan'ın, ''Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi'' isimli kitabında, gerek Aydın Doğan, gerekse sahibi olduğu gazete hakkında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu, Doğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 50 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

haber7



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs