İki yeni ses kaydı daha! | " /> İki yeni ses kaydı daha! | "/>

En Sıcak Konular

İki yeni ses kaydı daha!

27 Haziran 2008 10:01 tsi
İki yeni ses kaydı daha! Bu sefer iki önemli paşanın "karanlık savaş"la ilgili ses kayıtları internete düştü...

Genelkurmay Başkanlığı'nın "Yeni Kontrgerilla Planı" 2 Haziran tarihli Taraf Gazetesi'nde yayınlanmıştı. Plana göre Genelkurmay yepyeni bir Kontrgerilla Tipi örgütlenmeye gitti ve Gayrinizami Harp birimlerinin görev tanımı ile alanını genişletmeyi öngören kapsamlı bir çalışma başlattı.

Plan çerçevesinde Gayrinizami Harp'ten sorumlu Seferberlik Bölge Başkanlıkları hem güçlendiriliyor hem de sayısı artırılıyordu. Başkanlıkların sayısı 12'den 24'e çıkarılıyor ve görev tanımına "ülke bütünlüğünü tehdit eden her türlü unsuru engellemeyi" içerecek şekilde oldukça geniş ve her yöne çekilecek ifadeler ekleniyordu.

ELEMANLARA BÜYÜKANIT'TAN ÖZEL EMİR

Başkanlıkların sayısının ikiye katlanması, yeni elemanlar da demekti. Gerek Ergenekon Operasyonu, gerekse 27 Nisan Muhtırası sürecinde mevcut elemanların yıpranmış olması nedeniyle değiştirilmeleri gerekiyordu. Bu çerçevede Gayrinizami Harp'e katılması önerilecek yeni sivil kişilere yönelik, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt imzalı kartlar hazırlandı. Bu kartlarda, orduyla birlikte yürütülecek gizli bir harekat için hazırlandığı ve "böyle bir milli hazırlık için milli hisleri kuvvetli eleman" arandığı belirtiliyor.

Seferberlik Tetkik Kurulu'na seçilen sivil personele de, üzerinde Genelkurmay Başkanı'nın imzası bulunan bir kart veriliyor. "Çok gizli" dereceli bu kartlar, ilgili personele imza karşılığı verildikten sonra, okuması temin edilip, kendisinden tekrar geri alınarak şahsın dosyasına ekleniyor.

Sözkonusu kart ve karttaki Org. Büyükanıt imzalı bölüm Taraf Gazetesi'nde yayınlanmıştı.

PLANIN YURT İÇİ UYGULAMASINDA YENİ EKLEMELER

TSK'nın öncelikli görevi dış unsurlara karşı savunma iken, Geni Kontrgerilla Planında özellikle "yurt içine" yönelik çok önemli ve kapsam genişletici eklemeler yapılıyordu.

Hatırlanacağı gibi yine 20 Haziran tarihli Taraf gazetesi'nde Genelkurmay'ın Türkiye'yi biçimlendirme planı yayınlanmıştı. Planda "İşlem Makamı Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, Genelkurmay Sekreterliği, Koordine makamı ise Genelkurmay Harekat Başkanlığı’dır." deniyordu. Yeni Gayri Nizami Harp planı ise bunun çok önemli ayaklarından birisi.

Bu amaçla "yeni dönemde" yurt içinde Gayri Nizami Harp uygulamaları için Genelkurmay'da çeşitli toplantıların yapıldığı bilgisi ortaya çıktı.

İKİ YENİ SES KAYDI

İşte bu noktada yine internete iki yeni video kaydı düştü. Video kayıtlarında üçüncü bölümün de yolda olduğu belirtiliyor.

Video kayıtlarında konuşan iki çok önemli komutan var:

1 - Tümgeneral Kenan Koçak Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanı

2 - Genelkurmay Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri

Sühü Tanyeri ismi özellikle çok önemli. 13 Haziran 2007'de Hudson Institute düzenlenen ve Türkiye'de büyük infial yaratan toplantının en önemli katılımcılarından biri Tuğgeneral Süha Tanyeri'ydi.

Hatırlanacağı gibi toplantıda, "korkunç bir senaryo" oluşturulmuş ve masaya yatırılmıştı. Hudson Senaryosu olarak akıllara işlenen toplantıda "Anayasa Mahkemesi Başkanı'na süikast düzenlenmesi, Beyoğlu Karakol binasına bombalı saldırı yapılıp 50 polisin öldürülmesi, PKK'ya karşı çeşitli illerde kışkırtıcı düzeyde büyük mitingler organize edilmesi" gibi akıllara durgunluk veren bir plan konuşulmuştu. Daha sonra o konuşulan planın belli bölümlerinin Türkiye'de gerçekleştiği görülmüştü.

İşte o toplantıda bulunan Komutan Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin "yeni kontrgerilla planı"nın en önemli ayağı olan "Karanlık Savaş" stratejiyle ilgili bir toplantıda yaptığı konuşmanın ses kayıtları metacafe.com isimli internet sitesine iki bölüm halinde düştü.

Toplantıda dünyada dış unsurlara karşı özellikle Renkli Devrimler'de kullanılan bu yöntemin; Türkiye'de Türk halkına karşı kullanılma biçiminin konuşulması dikkat çekti. Sivil Toplum Örgütleri ve gazetecilerin kullanılması ve parayla satın alınacak akademisyenlerin yönlendirilmesi gibi çok ilginç şeyler toplantıda konuşuldu.

Aktif Haber

İşte o iki ses kaydı:

 

 



Bu haber 3,839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs