CHP cevap verdi! | " /> CHP cevap verdi! | "/>

En Sıcak Konular

CHP cevap verdi!

27 Haziran 2008 14:26 tsi
CHP cevap verdi! CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin, partinin hesaplarında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda buluması hakkında yorum yaptı:

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesinin, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, yargı kararlarına herkesin saygılı olması gerektiğini söyledi. ''CHP de yargı kararlarına saygılı olacaktır'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Eğer bir usulsüzlük saptanmışsa, usulsüzlüğün gereği neyse yerine getirilecektir. Bir miktar CHP'nin mali olanaklarının Hazineye devredilmesi öngörülmüşse, bu devredilecektir. Kuşkusuz bundan CHP olarak ders de alacağız. Eğer bir hatamız varsa, bundan sonraki muhasebe ve işlemlerimizde hata yapmamaya özen gösterilecektir. Geçmişte eğer bu usulsüzlüklerden ötürü herhangi bir sorun çıkmışsa ve bundan dolayı birileri sorumlu tutulacaksa, yapılan suç duyurusu dolayısıyla dava açılacaktır. Sorumlusu kimse yargılanacaktır. Yargı kararlarına herkes saygılı olacaktır. Biz de saygılı olacağız.''

Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) AK Parti'nin kapatılması halinde Türkiye için siyasi denetim mekanizması öngören kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''bu kararın, AKP'nin yalakalığına soyunmuş bir grup tarafından alındığını düşündüklerini'' söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Bu kararın, Avrupa'nın demokrasisi açısından da kara bir sayfa olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de demokrasinin olmadığını, yargının bağımsız olmadığını düşünenler ancak böyle bir karar alabilirler'' diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi kararlarına, herkesin saygılı olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Kendi ülkelerinde bulunan AİHM'e, acaba beğenmedikleri bir karar çıktığı zaman aynı tepkiyi gösterebilecekler midir? Nasıl oluyor da demokrasi dersi vermeye kalkanlar, Türkiye'de demokrasinin işlemesini engellemeye çalışıyorlar?'' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, güçler ayrılığı ilkesine AK Parti lehine müdahale edildiğini öne sürerek, kararı doğru bulmadıklarını söyledi.

haber7.com



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs