En Sıcak Konular

Bakan Güler, yüzde 21'i savundu

27 Haziran 2008 18:26 tsi
Elektriğe yapılan zam tartışılıyor. Konut elektriğine yüzde 21 olarak belirlenen zammı çok fazla bulmadığını belirterek bir hatırlatmada bulundu..

Konut elektriğine yüzde 21 olarak belirlenen zammı çok fazla bulmadığını da belirten Bakan Güler, petrol fiyatlarının yüzde 100 arttığını hatırlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, artan petrol fiyatları nedeniyle Türkiye'nin enerji ithalatının bu yıl 50 milyar doları bulacağını söyledi.

''Sayalar Rüzgar Enerji Santralı''nın hizmete girmesi nedeniyle yapılan törene katılmak üzere İzmir'e gelen Bakan Güler, kaldığı Hilton Oteli'nde basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti.

Bakan Güler, petrol fiyatlarının her gün rekor kırdığını ve artan fiyatlar nedeniyle Türkiye'nin enerji ithalatının bu yıl 50 milyar doları bulacağını bildirdi.

Geçen hafta petrolle ilgili bir toplantıya katılmak üzere Cidde'ye gittiğini hatırlatan Güler, seyahatiyle ilgili şu bilgileri verdi:

''Cidde'de üretici ve tüketici temsilcileriyle bir araya geldik. Petrol fiyatlarından tüketici ülkeler kadar, üretici ülkeler de şikayetçi. Üretici ülke temsilcileri (Bizim gücümüz yok, petrol fiyatlarında 40 dolar köpük var. Bu da spekülatörlerden kaynaklanıyor) dediler. Ben de (o zaman toplantıya spekülatörleri de çağıralım) dedim.''

1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere konut elektriğine yüzde 21, sanayi elektriğine de yüzde 22 olarak yapılan zammı çok fazla bulmadığını da belirten Bakan Güler, ''Geçen yıla göre petrol fiyatları yüzde 100 arttı. Elektrik fiyatlarına sadece yüzde 22 zam yapıldı. Bence fazla değil'' dedi. Elektrikte arz- talep dengesi konusuna da değinen Güler, yaz başında birçok kişinin, üretimin, talebi karşılayamayacağını söylediğini, oysa şu anda arz talep dengesinin çok iyi yönetildiğini anlatan Güler, dün 611 milyon kilovat saat elektrik tüketildi. Bu, elektrik tüketiminde bir rekor. Euro 2008 döneminde, herkes karanlık bekliyordu ama olmadı. Bu işi başarıyla yönettik.''

haber7



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs