En Sıcak Konular

Tuncay Özkan kanalını ilk kime sattı?

27 Haziran 2008 18:30 tsi
Tuncay Özkan kanalını ilk kime sattı? Kanaltürk'ü Koza Grubu'na satan Tuncay Özkan kanalı ilk olarak kime sattığını açıkladı. İşte o isim...

Tuncay Özkan'ın Gerçek Gündem sitesinde yayınlanan röportajının ilgili bölümü:

- Aslında Kanaltürk’ü Aydın Doğan’a sattım. Ekonomik olarak boğulduk. Boğulduğumuz yerde ''Aman burayı kurtaralım. Bir başkasının eline geçmesin'' diye gittik, Aydın Bey’e 55 milyon dolara sattık. Sözleşmemizi yaptık. Ama Ankara izin vermedi satışa. Rekabet Kurulu izin vermedi.

Hangi gerekçeyle izin vermedi?

- Gerekçesi yok. ''İzin vermiyorum'' dedi. Ben herkese gittim. Herkesle tek tek görüştüm. Bize randevu vermeyen arkadaşlar da oldu. Şimdi bize küfredenlerden bazıları bize randevu vermiyor. Bazılarına gittik dedik ki; ''Aman bize yardım edin.'' ''Siz bize yardım edin'' dediler. Şimdi ben soruyorum. Bugün konuşan eğer o arkadaşlarsa, onların konuşmalarına tanıklık ediyorum, çok ayıp ediyorlar. Sokaktaki arkadaşlarsa, zaten biz onlarla vicdan ve gönülle biriz. Biz onlarla birlikteyiz. Acımız ortak.

KANALTÜRK’ÜN SATIŞINI GİZLEMEKLE HATA YAPTIM

- Bütün dostlarımızla konuştum falan ama kararı verirken arkadaşlarımızın hiç birisi bu satıştan son dakikaya kadar haberdar olmadılar. Bir özeleştiri yapmak gerekir. Bunu halkla paylaşmaya korktum ben. Çünkü bütün satış ve ortak alma girişimlerimizi Ankara engelledi. Ben bizim tepemize bu çatıyı yıkmak için numara çevirdiklerini anladığım günden beri korkuyla ve kaygıyla yaklaştım.

''Bunlar geldiğinde de bunları vazgeçirecekler ve bina üstümüze yıkılacak, bize yeni bir başlangıç şansı yaratmayacaklar'' endişesiyle bunu son güne kadar sakladım. Üç günlük zaten bütün süreç. Bu bir hatadır. Aslında benim bu korkuyu aşıp paylaşmam lazımdı. Eğer bunu yapmış olsaydım ''Tuncay düştü, vur üzerinden prim yaparsın. Elinin altındaki grubu parçalarsın bölersin, kendine alırsın'' noktasında davrananlar değil, samimiyetle ''Niye bizim haberimiz olmadı'' diyenlerle bir gönül dayanışması gerçekleşirdi. Sorun çözülür müydü? Hayır çözülmezdi.

DOĞAN’A 55 MİLYON DOLARA SATTIM

- Evet, 55 milyon dolarda anlaşmıştık. Yani, biz bu kararı alırken son saniyeye kadar her kapıyı çaldık, her yola başvurduk. Buradan ilan ediyorum. ''Biz alacaktık da Tuncay vermedi.'' Böyle bir şey yok. Bir kısmına ''Ya al şunu'' dedik, ''Hayır'' dediler.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs