Sezer'den Ecevit'e rest! | " /> Sezer'den Ecevit'e rest! | "/>

En Sıcak Konular

Sezer'den Ecevit'e rest!

27 Haziran 2008 19:04 tsi
Sezer'den Ecevit'e rest! DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'le yaşadıkları görüş ayrılığıyla ilgili olarak, ilk kez konuştu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'le yaşadıkları görüş ayrılığıyla ilgili olarak, "Ben üzerime aldığım işi iyi yaparım, sonuçlandırırım. Tabi ki bazı tartışmalar olabilir. Bazı kişilerle, farklı düşündüğümüz konular olabilir. Rahşan Ecevit bizim büyüğümüz ona saygısızlık etmek istemem ama partiyi, partinin kurulları, genel başkanı yönetir" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Ben üzerime aldığım işi iyi yaparım, sonuçlandırırım. Tabi ki bazı tartışmalar olabilir. Bazı kişilerle, farklı düşündüğümüz konular olabilir. Rahşan Ecevit bizim büyüğümüz ona saygısızlık etmek istemem ama partiyi, partinin kurulları, genel başkanı yönetir" dedi. DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'le, "istifa" restleşmesinin ardından köprüleri atan DSP Lideri Sezer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sezer, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Parti içinde bu tür tartışmaların olabileceğini söyleyen Sezer, "Ben üzerime aldığım işi iyi yaparım, sonuçlandırırım. Tabi ki bazı tartışmalar olabilir. Bazı kişilerle, farklı düşündüğümüz konular olabilir. Rahşan Ecevit bizim büyüğümüz ona saygısızlık etmek istemem ama partiyi, partinin kurulları, genel başkanı yönetir" dedi.

-DSP'YE İHTİYAÇ VAR-

DSP'ye bugün her zamankinden çok daha ihtiyaç olduğunu savunan Zeki Sezer, şunları söyledi: "Türkiye elden gidiyor. Her alanda elden gidiyor. Ekonomi tam bağımsızlık, laik, demokratik laik sistem. Bu noktada toplumun değerlerini benimsemiş, o değerleriyle toplumun tümüne yakınını kucaklayabilecek DSP'ye her zamankinden çok ihtiyaç var. DSP ciddi bir gelişme içinde. Solun evrensel değerleriyle, Türkiye'ye özgü sorunlara da çözümler üreten DSP'ye çok ciddi bir yöneliş var. Bu beklentiyi, biz boşa çıkartmayız. Biz işimizi yapıyoruz. Bizim kavgamız AKP ile, bizim kavgamız sisteme dönük girişimlerle. Bizim kavgamız açlıkla, yoksullukla, üretimsizlikle ve bunu dayatanlarla. Onun için biz iç kavga ile uğraşacak değiliz. Kendi işimizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz Ecevit emanetini Ecevit'e layık bir şekilde sürdürme telaşı içindeyiz."

-ÖRGÜTE GÜVENİM SONSUZ-

Sezer, söz konusu tartışmaların DSP örgütlerini nasıl etkileyeceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Örgütlere sonuna kadar güvendiğini söyleyen Sezer, şöyle devam etti: "Biz örgütlerimizle kader birliği yaptık. Ben her yerde söylüyorum, sadece bugün değil. Çok şanslıyım. Böyle bir örgüte, böyle bir örgüt yapısına sahibiz. İnançlı, kararlı, ülkesini seven. Ülkeye ve topluma hizmet için sadece onun için siyaset yapan kişilerden oluşan bir büyük örgüte sahibiz. Benim örgütlere minnet borcumuz var. Beni tabi bağırlarına bastılar. Birlikte dağ, bayır, il ilçe, köşe bucak çalıştık. Onun için örgütlerimizle bir şeyimiz yok. Örgütlerimizin sadece bu yaşadığımız olayları yanlış anlayıp umutsuzluğa düşmesini istemem, düşmeyecektir de. Benim örgütlere güvenim sonsuz. Bunu bugün söylemiyorum. Böyle bir örgütün başı olmaktan daha güzel bir şey yok. Temiz, dürüst ve nitelikli insanlar. Ülkesini ve toplumu seven insanlar. Sırf bu nedenlerle siyaset yapan insanlar.

-ÇEKİP GİTMEM HAKSIZLIK OLUR-

Benim şimdi çekip gitmem bu insanlara haksızlık olmaz mı? Toplumda şimdi yükselen bir DSP' eğilimi var. O beklenti içerisinde olan insanlara haksızlık olmaz mı? Rahşan Ecevit'le son görüşmemizde karşı görüşlerimizi ifade ettik. Benimle görüşülmeden başka bir şeyler yapılıyorsa eğer onu da haksızlık olarak görürüm. Geçmişte Ecevit'e yapılanlar bana yapılacaksa haksızlık olarak görürüm. Ama ne yapalım siyasette böyle şeyler vardır deyip yine yoluma devam ederim. İşime bakarım. Bu partide çok kişi geldi ve geçti. Ama ben geldim ve gitmedim."

samanyoluhaber



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs