En Sıcak Konular

Eski bakanın Mafyaya ricası!

30 Haziran 2008 09:12 tsi
Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut ve adamlarına yönelik operasyona eski bakan Ömer Barutçu karıştı.

Barutçu, bir kumar borcu için mafyadan ricada bulunuyor..

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kurduğu hükümetlerde bakanlık görevinde bulunan Ömer Barutçu'nun adı, başkentte "Kürt Ahmet" lakaplı Ahmet Turgut'a yönelik düzenlenen "Kene 06'' adlı çete operasyona karıştı. Çete lideri ile eski bakanın telefon görüşmeleri soruşturma dosyasında yer aldı. Ankara polisinin teknik takibine takılan telefon konuşmasında, Barutçu, "Ahmet Aga, burada hizmet karşılığı yok racon da belli" diyerek Erdoğan Yıldırım'ın kumar borcunun silinmesi için Kürt Ahmet'ten ricada bulunuyor. Kürt Ahmet ise "Sen ne emrediyorsan öyle olur" karşılığını veriyor. Başkentte düzenlenen çete operasyonuna sanatçılar, mankenler, işadamları ve siyasiler karıştı. DTP'li Ahmet Türk, eski DYP'li Bakan Ömer Barutçu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu'nun oğlu Hakan Saltoğlu, ünlü mankenler Ebru Destan, Gizem Yurtoğlu, Doğuş, Haluk Levent ve Şafak Sezer'in isimleri soruşturma dosyasına girdi.

EMRET BAKANIM

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı soruşturma dosyasına göre, eski Bakan Barutçu, çete lideri Ahmet Turgut'a 200 bin dolar kumar borcu bulunan Erdoğan Yıldırım'a sahip çıkıyor. Barutçu, borcun silinmesi için başkentin ünlü kabadayısı İskender Çolak'ı devreye sokuyor. Çolak, Turgut'a "Ömer beyle bir görüş. Bu Erdoğan'ın işi, güzel güzel konuş" diyor. Bu görüşmenin ardından Ahmet Turgut, Ömer Barutçu'yu telefonla arıyor. Barutçu, Turgut'a KKTC'de tutuklu olan İdris Melih Turgut'un durumunu soruyor. Turgut'ta oğlunun iyi olduğunu belirterek, bakandan "emrini" soruyor. Barutçu, "Bu çocuğu babası bana teslim etti. İskender'e de söyledim, vaktiyle Cavit Çağlar için Ahmet Hamoğlu'na ricada bulundum. Bu ricam yerine getirildi. Bunun için de bir şey yapamaz mıyız?" diyor. Turgut ise "Yan yana gelelim, sen ne emrediyorsan öyle olur" yanıtını veriyor. Bakan'ın, "Ahmet Aga, burada hizmet karşılığı yok racon da belli" sözleri üzerine Turgut, "Gereken yapılır. Telefonlara da çıkmıyor o" diyor.

BARUTÇU "O ÇOCUK YAKINIMDIR"

Eski bakanlardan Ömer Barutçu, konuya ilişkin olarak soruları yanıtlarken Ahmet Turgut'a kumar borcu olan Erdoğan Yıldırım'ın yakını olduğunu söyledi. Barutçu, "Ahmet Turgut ile görüşmeyi yaptım. Bu konuda fazla bir şey söyleyemem. İşin teferruatını bilmiyorum. Borcun ne kadar olduğunu da bilmiyorum. Ricada bulunmadım. Bu çocuk için sadece bir görüşme yaptım. Bahse konu olan çocuk benim yakınımdır" dedi. Barutçu, olaylarla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını ve polisin ifadesini almadığını ifade etti.


Ömer Barutçu KİMDİR?

Ömer Barutçu, Demirel'e en yakın isimlerden. 12 Eylül'de Demirel ile birlikte siyasi yasak getirildi. Siyasi yasağı kalktıktan sonra Yaşar Topçu, Cavit Çağlar, Nafiz Kurt ve Ali Şener ile birlikte Demirel'in en yakınındaki '5'li ekip" olarak anıldı. Çiller hükümetlerinde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. "Mahşerin 5 atlısı" ve "5'li ekip" olarak birlikte hareket ettiği isimler bir süre sonra çeşitli suçlamalara maruz kaldı, Yüce Divan'da yargılandı. Barutçu da eski bakan Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte 1992 yılında İstanbul Emniyeti'nde gözaltına alınan Alaattin Çakıcı için devreye girmekle suçlandı. Ayrıca Çakıcı'nın üzerinden çıkan kasetlerde Barutçu'nun ses kayıtlarının bulunduğu da ileri sürülmüştü. Bu ekipten Yaşar Topçu, Karadeniz Sahil Yolu ihalesinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Yüce Divan'da yargılandı. Ancak Topçu, "Rahşan Affı" ile ceza almaktan kurtuldu. Cavit Çağlar ise sahibi olduğu Etibank'ta usulsüz kredi kullandığı gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay kararı bozdu.

sabah



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs