En Sıcak Konular

Çocukları İŞ'teymiş!

30 Haziran 2008 14:27 tsi
Çocukları İŞ'teymiş! Kararlarının yüzde 80'ini CHP'nin talebi doğrultusunda veren Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinden ikisinin çocuğunun, CHP yönetimindeki İş Bankası'nda çalıştığı ortaya çıktı.

Skandal 367 kararının ardından başörtüsü düzenlemesini de 2’ye karşı 9 oyla iptal eden Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin Kanaltürk’e yaptığı 4.1 milyon YTL’lik ödemede herhangi bir usulsüzlük olmadığına hükmetmesi şaşırtmadı. SHP’li Adalet Bakanı Mehmet Moğultay’ın tarihe geçen “Bakanlık kadrolarına beş bin kişi atadım. Elbette kendi yandaşlarımı atayacağım. Bu kadroları RP'ye, MHP’ye mi bıraksaydım?” itirafından bu yana kamuoyunda iyice belirginleşen “sol ile yargı arasında tavır birliği olduğuna dair kanaat”, sonraki süreçte her geçen gün biraz daha kuvvetleniyor.

ÜYE ÇOCUKLARI VE İŞ BANKASI
Geçtiğimiz günlerde bir gazetede, Anayasa Mahkemesi üyesi Necmi Özler'in oğlu Aybar Özler ile bir başka üye Serdar Özgüldür'ün oğlunun da CHP'li yöneticilerin tavsiyesi ile İş Bankası'nda “işe” alındığı iddia edilmiş, konu kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilmişti. Her iki üyeye de, çocuklarının CHP’nin ortak olduğu bir bankada işe başlamalarına ilişkin sorular yönelttik. Necmi Özler’in oğlu Aybar Özler’in İş Bankası’nda çalıştığı doğrulanırken, Serdar Özgüldür’den “Bu iddia doğru değil. Benim oğlum İş Bankası’nda çalışmıyor” açıklaması geldi. Özgüldür Vakit’e yaptığı açıklamada “Bir gazetede yer alan bu iddia tamamen asılsız. Bunu iddia sahiplerine de bildirdim. Ancak ayrıca bir açıklama yapma gereği duymadım. Benim oğlum İş Bankası ile hiçbir ilgisi olmayan özel bir firmada çalışıyor. İş Bankası’yla uzaktan yakından bir ilgisi yok çalıştığı firmanın” dedi.

CHP’nin İş Bankası'nda doğrudan yüzde 28,1 oranında hissesi bulunuyor. İş Bankası yönetiminde 4 CHP'li üye var ve bankaya işe alımlarda bu 4 üyenin büyük ölçüde sözü geçiyor. CHP teşkilatlarında görev almış olmak İş Bankası’nda işe girmek bakımından önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor. CHP'nin, İş Bankası'na ve iştirakçi olduğu toplam 119 kuruluşa personel alımı ve bayiliklerin verilmesinde, bölge distribütörlerinin belirlenmesinde de ağırlığı var.

CHP AVUKATI
CHP-Yargı ilişkisini ortaya koyan örnek AYM-İş Bankası ile sınırlı değil. Danıştay eski Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun yeğeni Ahmet Çörtoğlu, aynı zamanda CHP'nin de avukatı.

CHP’Lİ ŞAHİN MENGÜ’NÜN HUKUK BÜROSU
Aydın Doğan ve illegal basın konseyinin başkanı Oktay Ekşi’nin bir haberimizden ötürü gazetemize açtığı tazminat davası henüz temyiz aşamasında olmasına rağmen Ankara Büromuza icra baskını yapılarak, bilgisayarlarımıza el konulmasında da CHP’li avukatların parmağı vardı. Doğan ve Ekşi’nin davalarına bakan hukuk bürosunun ortakları arasında, Danıştay eski Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun aynı zamanda CHP’nin avukatı olan yeğeni Ahmet Çörtoğlu ile CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü bulunuyor.

SEZER’İN MÜTHİŞ TASARRUFU
Görev yaptığı dönem boyunca CHP ile uyumlu bir Cumhurbaşkanı portresi çizen Ahmet Necdet Sezer de, bir CHP üyesi olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’u Anayasa Mahkemesi üyeliğine atamıştı.

AYM’DE CHP AĞIRLIĞI
Anayasa Mahkemesi’nin şimdiye kadar verdiği kararların CHP’lileri ziyadesiyle memnun ettiği görülüyor. Bugüne kadar CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurularla ilgili 62 karar alındı. Bu kararlardan 49'u CHP'nin talebi doğrultusunda. Bir başka ifade ile CHP, başvurularının yaklaşık yüzde 80’inden istediği doğrultuda sonuç almış oldu.

Vakit/Kenan Ersözlü



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,299 µs