neden manşette? | " /> neden manşette? | "/>

En Sıcak Konular

Mahşerin atlısı neden manşette?

30 Haziran 2008 16:17 tsi
Mahşerin atlısı neden manşette? Hem Demirel’in hem de Çiller’in bakanı, sağın önemli ismi, mahşerin 5 atlısından biri Ömer Barutçu’nun ismi bugün Sabah tarafından manşete çıkarıldı. Gerçi tatsız bir olay yüzündendi ama Ankara’nın siyasi kulisleri hemen bir mesaj

Bugün Sabah Gazetesi’nin manşetinde eski bir bakan vardı. Çiller hükümetinin Ulaştırma Bakanı Ömer Barutçu’nun-ki kendisi Demirel hükümetinin de bakanıdır-Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut’a yönelik bir operasyonda teknik takibe takıldığı haberi veriliyordu.

Bundan sonrası doğal olarak yargının işi. Ancak Barutçu ve bu şekilde gündeme gelmesinin merak uyandıran boyutları da var.

Ömer Barutçu, Süleyman Demirel'e en yakın isimlerden kabul ediliyor. 12 Eylül'de Demirel ile birlikte siyasi yasağa uğradı. Siyasi yasağı kalktıktan sonra Yaşar Topçu, Cavit Çağlar, Nafiz Kurt ve Ali Şener ile birlikte Demirel'in en yakınındaki '5'li ekip" olarak anıldı.

Ardından Tansu Çiller geldi ve Çiller hükümetlerinde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Mahşerin 5 atlısı" ve "5'li ekip" olarak birlikte hareket ettiği isimler bir süre sonra çeşitli suçlamalara maruz kaldı, Yüce Divan'da yargılandı.

Barutçu’ya ilişkin politik kronolojinin dahası var. Fakat bu şekilde Sabah manşetine yansıması siyasi açıdan önemli. Süleyman Demirel’in AKP hükümetine karşı “hisleri” biliniyor.

Merkez sağda yeni bir oluşumun “teorik” gelişimi üzerine uzun zamandır kafa yorduğu gizli saklı değil. Esasen Barutçu’nun Genel Başkanlığını ve Başbakanlığı’nı yapmış bir diğer ismin, Tansu Çiller’in de siyasete dönmesi için ağır baskıya uğradığı, gelişmeler uygun olursa O’nun da politikaya dönme arzusu taşıdığı da bilinen bir gerçek.

Kırat’ın süvarisi olma yolunda bu kadar girişimin yapıldığı bir dönemde, “mahşerin atlıları”ndan biri olan Barutçu’nun isminin gündeme gelmesi, manşete kadar büyütülmesi nasıl bir mesaj içeriyor olabilir?



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs