Rusya tatili yanacak! | " /> Rusya tatili yanacak! | "/>

En Sıcak Konular

Süreç uzarsa Rusya tatili yanacak!

30 Haziran 2008 16:08 tsi
Süreç uzarsa Rusya tatili yanacak! AK Parti davasının ne zaman sonuçlanacağına ilişkin işaret, yargıçların tatil planında ortaya çıktı. Mahkeme üyeleri Rusya tatili için rezervasyon yaptırmış, süreç uzarsa kaporaları yanacak.

Ak Parti davasının ne zaman sonuçlanacağına ilişkin işaret, yargıçların tatil planında ortaya çıktı. Yüksek Mahkeme üyeleriyle raportörler, bu yaz Rusya'yı, Volga Nehri üzerinden tanımak için rezervasyon yaptırdı. Tarih olarak, ağustosun ikinci yarısı tercih edildi.

KARAR GECİKMEYECEK
ESKİ adı Leningrad olan St. Petersburg'dan başlayıp Moskova'da sona eren Volga Turu için istenilen kapora da yatırıldı. Bu hazırlık siyasi kulislerde, 'Kapatma davasında nihai karar, Ak Parti'nin de istediği gibi geciktirilmeden alınacak' diye yorumlandı.

RAPORTÖR ÇALIŞIYOR...
BU beklentiyi güçlendiren bir diğer gelişme ise, Raportör Osman Can'ın, 'davaya ilişkin raporunu şimdiden hazırlamaya başladığına' ilişkin iddia oldu. Raporun yaklaşık 600 sayfa olacağı ve 15 Ağustos'tan önce karar için üyelere bu ay dağıtılacağı da öğrenildi.


KAPATMA DAVASI TATİL PLANINI BOZACAK
AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin süreç devam ederken, Anayasa Mahkemesi üyelerinin gözü raportörün hazırlayacağı raporda. Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can'ın şimdiden davaya ilişkin raporunu hazırlamaya başladığı öğrenildi. Anayasa Mahkemesi kaynakları, hazırlanacak olan raporun yaklaşık 600 sayfa olmasını beklediklerini kaydettiler.

VOLGA NEHRİ'NE GEZİ
Raportör Can, kapatma davasına ilişkin raporunu erken tamamlarsa Anayasa Mahkemesi üyelerinin, ağustos ayı içerisinde kritik karara imza atmaları bekleniyor. Raporun yazımının gecikmesi halinde Anayasa Mahkemesi üyeleri Volga Nehri'ne düzenleyecekleri yurtdışı tatil programlarını iptal etmek zorunda kalacak. Ağustos ayının ikinci haftası düzenlenecek olan yurtdışı gezisi bir hafta sürecek. Mahkeme üyeleri şimdiden, düzenlenecek olan tur için anlaşma imzalanan firmaya ön ödemede bulunduğu, tura katılmamaları halinde ödedikleri kaporanın yanacağı da belirtildi.

KONUŞMALAR DELİL OLUR
Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temelli kapatılması istemiyle açılan dava süreci devam ediyor. Başsavcı Yalçınkaya 1 Temmuz Salı günü Anayasa Mahkemesi'ne gelerek sözlü açıklamalarda bulunacak. Başsavcı Yalçınkaya'nın bu kapsamda ek iddianame sunması da bekleniyor. Kapatma davası sonrası Ak Parti'lilerin yaptığı konuşmaların kapatma davasında delil olarak gösterilmesinin beklendiği belirtildi. 

habertürk



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs