''Meclis'in Namusu kurtarılacak!'' | " /> ''Meclis'in Namusu kurtarılacak!'' | "/>

En Sıcak Konular

''Meclis'in Namusu kurtarılacak!''

3 Temmuz 2008 08:45 tsi
''Meclis'in Namusu kurtarılacak!'' Gazeteci-yazar Alper Görmüş, Meclis tarihinde ilk kez darbe girişimlerini araştırılmasını 'Meclis'in Namusu' olarak yorumladı...

Sarıkız ve Ayışığı adı verilen darbe teşebbüslerini ortaya çıkarmak amacı ile Meclis'te araştırma komisyonu kurulması yönündeki girişim, iktidar ve muhalefet partilerinden destek bekliyor. 
 
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na önergeyi sunacak. Milletvekilleri, Genel Kurul'da emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in günlüklerindeki darbe girişimlerini tartışacak. Darbe günlüklerini deşifre eden, kapatılan Nokta Dergisi genel yayın yönetmeni Alper Görmüş, gelişmelerden umutlu. Meclis'in kendi kaderine sahip çıktığını vurguluyor. "Tabiri caizse Meclis'in namusu kurtarılacak." ifadesini kullanan Görmüş, milletvekillerinin sınırlı desteğine bir anlam veremediğini söyledi.

Meclis, Sarıkız'ı araştırarak onurunu kurtaracak 

Meclis, tarihinde ilk kez darbe girişimlerini araştırmaya hazırlanıyor. 20 imzayı tamamlayan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na önergeyi sunacak. Milletvekilleri, Genel Kurul'da emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in günlükleriyle ortaya çıkan 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' darbe girişimlerini tartışacak.

Araştırma komisyonu kurulması da karara bağlanacak. Üst düzey emekli askerlerin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan Ergenekon soruşturmasıyla bu konu daha da önem kazandı. Sarıkız ve Ayışığı adlı darbe girişimlerini deşifre eden gazeteci Alper Görmüş, gelişmelerden umutlu. Meclis'in kendi kaderine sahip çıktığını ve kendisine yönelik eyleme karşı bir girişimde bulunduğunu vurguluyor. Görmüş, "Tabiri caizse Meclis'in namusu kurtarılacak." ifadesini kullanıyor.

Ancak Görmüş, önemli bulduğu bu girişime verilen desteğin 20 kişiyle sınırlı kalmasına tepkili. Bu tabloyu şöyle değerlendiriyor: "Bu, beklenen bir sonuçtu maalesef. Yaşananlar şuna benziyor. Türkiye'de insanlar saldırıya uğrar fakat saldıran mahallenin kabadayısıdır, dolayısıyla karakola gitmez, mahkemeye başvurmaz. 'Başıma daha büyük bir bela açarım' diye. İnsanlar da destek verir. Sen şimdi şikâyet ettiğin için o kabadayı başına daha büyük bir bela açacak denir. Şu anda Meclis'teki büyük partilerin sergiledikleri tavır budur. Türkiye'de mikro düzeyde rastladığımız bir şey. Şu anda Meclis düzeyinde devam etmektedir. Kendisine yönelik kanun dışı, hukuk dışı bir harekete karşı küçücük bir adım atamayan Meclis, aslına bakarsanız birçok şeyi hak ediyor. Ama Türkiye'de onlara rağmen demokrasiyi savunacak insanlar var."

'Yargı bağımsızdır' diyenler çark ediyor

Görmüş, Ergenekon gözaltılarına bazı medya organlarının ve siyasilerin gösterdikleri tepkiye de ilginç bir yorum getiriyor. 'Yargı bağımsızdır, bırakın yargı ne yaparsa güzel eyler' diyenlerin değişimine dikkat çeken Görmüş, "Şimdi bu davanın hukuk dışı bir dava olduğunu söylüyorlar. Daha önce savunduklarının tam tersini söylüyorlar." diyor. Görmüş, bu yorumların 'bir merkezden yönetildiği' görüşünde.

stratejikhaber



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs