20 gizli tanık! | " /> 20 gizli tanık! | "/>

En Sıcak Konular

20 gizli kod 20 gizli tanık!

13 Temmuz 2008 09:08 tsi
20 gizli kod 20 gizli tanık!
Ergenekon iddianamesinin yarın açıklanması bekleniyor. 2 bin 455 sayfalık iddianamede 20 gizli tanık var. Kimlikleri açıklanmayan tanıklar rakamla kodlandı. İşte ayrıntılar...

Ergenekon örgütüne yönelik iddianamenin yarın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından açıklanması bekleniyor. Üç savcı tarafından 13 ayda tamamlanan iddianamede 40 ana başlık yer alıyor. 2 bin 455 sayfalık iddianamenin 400 klasörden oluşan dosyası 3 adet DVD'ye kopyalandı. 48'i tutuklu 85 ismin yer aldığı iddianamede, her şüpheli için 5 ayrı bölümün ayrıldığı öğrenildi. Savcılara iddianame kapsamında yaklaşık 20 gizli tanığın ifade verdiği öğrenildi. Can güvenliği nedeniyle kimlikleri açıklanmayan ve rakamlarla kodlanan tanıkların ifadelerinin, iddianamenin hazırlanmasında önemli bir yer tuttuğu öğrenildi.

İKİ GİZLİ TANIK SARSACAK

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz başkanlığındaki üç savcı tarafından İstanbul Levent’teki Ticaret Mahkemeleri’nde ayrılan özel bir bölümde 3 aydır devam eden çalışma sonucu yazımı tamamlanan iddianamede, en sarsıcı bilgi ve belgeleri 20’ye yakın gizli tanığın verdiği ifadeler oluşturuyor. Can güvenliği nedeniyle kimlikleri açıklanmayan tanıklar rakamlarla kodlandı. Gizli tanıklardan ikisinin verdiği bilgilerin çok önemli olduğu öğrenildi.

DÖRDÜNCÜ DARBE GİRİŞİMİ

İddianamedeki Sarıkız', 'Ayışığı' ve son düzenlenen 6'ıncı dalga operasyonda ortaya çıkan 'Eldiven' isimli darbe hazırlıklarının dışında, dördüncü bir darbe planının da hazırlığının yapıldığı öne sürülüyor. 4'üncü darbe planı hazırlığının, Ergenekon örgütü içerisinde bulunan "Cumhuriyetçi Çalışma Grubu" tarafından hazırlandığı iddia ediliyor. Cumhuriyetçi Çalışma Gurubu'nun Kasım 2002'de, AKP'nin iktidara gelmesinden sonra Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Batı Çalışma Grubu'nun benzeri olarak kurulduğu iddia ediliyor.

ERUYGUR İDDİASI

Bu grubun kurulduğu dönemde Jandarma Genel Komutanı olan emekli orgeneral Şener Eruygur ve Jandarma İstihbarat Başkanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı olan emekli albay Hasan Atilla Uğur, şu anda tutuklu. Aynı dönemde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı olan emekli tuğgeneral Levent Ersöz ise aranıyor. Grubun Eruygur'un talimatı ile kurulduğu iddia ediliyor. İddianamede, Danıştay saldırısına ve Hrant Dink suikastine de yer verildiği öğrenildi. Dink suikastı, 60 sayfa yer ayrılan Danıştay saldırısı ile birlikte, "ülkede kaos yaratacak eylemler" başlığı altında yer alıyor.

Türban konusunda Demirel'e destek

DİYALOG Grubu'nun toplantıları yaptığı dönemde türban tartışmaları vardı. 16 Mart 2006 tarihinde Gür Kent Otel'de en geniş katılımlı toplantı sonrasında bir açıklama yapılmamıştı. Grup 7 Mayıs 2006'da 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında yaşanan "türban" polemiğinde bir bildiri yayınlamış ve Demirel'e destek vermişti. Türban tartışmalarının Türkiye'yi kilitlediği bu dönemde, 17 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısı meydana geldi. Öldürülen Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreni hükümeti protesto gösterisine dönüştü. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlanarak komaya girmesi de güne damgasını vurdu.

Ergenekon toplantılarına Sedat Peker de katılmış

ÜÇ savcı tarafından Levent'teki ticaret mahkemelerinde ayrılan özel bir bölümde, 3 aydır devam eden çalışma sonucu yazımı tamamlanan iddianamede, örgütün yurtdışı bağlantılarına da yer verildi. İddianamede, soruşturma kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük, örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Doğu Perinçek, Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol, Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in zaman zaman yurtdışında bir araya gelerek toplantılar ve seminerler yaptığı anlatıldı. Peker, 2004'ten bu yana, Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un da gönderildiği Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunuyor.

Ersöz ve Çömez'e Kırmızı Bülten

Emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turan Çömez hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya'da bulunan Ersöz ile İngiltere'de bulunan Çömez'in iade edilmesi için İnterpol aracılığıyla 184 ülkeye talepte bulundu.

Sabah

 



Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,351 µs