günlükleri doğruladı! | " /> günlükleri doğruladı! | "/>

En Sıcak Konular

Hilmi Özkök, günlükleri doğruladı!

13 Temmuz 2008 10:54 tsi
Hilmi Özkök, günlükleri doğruladı! Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen 'Darbe Günlükleri'ni Hurşit Tolon'dan sonra Hilmi Özkök de doğruladı.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, son günlerde gündeme gelen darbe planlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen 'Darbe Günlükleri' hakkında Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya konuşan Özkök, şunları anlattı: "Bakıyorum, benimle ilgili bazı bilgiler de doğru. Örneğin şûra toplantısında olduğumu yazıyor. Bakıyorum, evet o tarihte şûra toplantısındayım. Tarih tutuyor." dedi. Orgeneral Hurşit Tolon'un, Ergenekon sorgusunda günlüklerle ilgili olarak sarf ettiği, "Benimle ilgili bölümlerde yanlışlık olmadığı için tekzip etme gereği duymadım." sözlerini hatırlatan Özkök, "Şimdi bu günlüklerin ciddi bir vesika sayılıp sayılmayacağına yine mahkeme karar verecek. Bunu yargı araştıracak." şeklinde konuştu.

Genelkurmay başkanı olduğu dönemde kendisine yönelik suikast girişimi iddialarını da değerlendiren Özkök, "Bu, yeni bir haber değil. Chronicle dergisinde çıktı. O zaman da basına yansımıştı. Benim konumumdaki kişilere karşı böyle girişimler olabilir. Güvenlikten sorumlu arkadaşlar önlemlerini alırlar. Çoğunlukla da komutana söylemezler bile. Tedirginlik yaratmamak için. O tarihlerde benim güzergâhım zaman zaman bir önlem olarak değiştirilirdi." dedi.

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u makamına çağırıp darbe toplantılarına ilişkin görüntü izlettirdiği hakkındaki iddiayı cevapsız bırakan Özkök, "Yargıya intikal etmiş konularda bir şey söylemem doğru olmaz. Basında yazılıp çiziliyor, yorumlar yapılıyor, iddialar yer alıyor. Bunlar yargının alanına giriyor." demekle yetindi. Hilmi Özkök, "Darbe girişimi var da demem, yok da demem. Ne teyit, ne tekzip ederim. Benim söyleyebileceğim budur." sözlerini eleştirenlere de şöyle karşılık verdi: "Ben hüküm veremem. Konu yargıda. Hükmü yargı verecek. Ben kendimi hâkim yerine koyup hüküm yürütemem. 'Niye söylemiyor?' diyorlar. Söyleyemiyorum, çünkü ben hüküm koyamam. Bunu mahkeme yapar. Yasalar var. Ben yasalara bağlıyım. Yorumlar beni bağlamaz."

Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili açılacak davanın askerî ya da sivil yargıda görülmesi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Eğer iddialar görevde olunduğu döneme ilişkin olsaydı, konu askerî yargının sahasına girerdi. Yok, eğer emekli olduktan sonra sivil yaşamdaki döneme ait iddialar söz konusuysa o zaman sivil yargının alanına girer. İki dönemi de ilgilendiriyorsa, görevde bulunulan döneme ait iddiaların yine ayrılıp askerî savcılığa intikal ettirilmesi gerekir. Ama iddianameyi bilmediğimiz için bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil."



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs