Son anket: Erdoğan'a destek ne durumda? | " /> Son anket: Erdoğan'a destek ne durumda? | "/>

En Sıcak Konular

Son anket: Erdoğan'a destek ne durumda?

13 Temmuz 2008 12:00 tsi
Son anket: Erdoğan'a destek ne durumda? Yapılan ankette son dönemde yaşanan siyasi krizlerin birinci sorumlusu, AKP'nin kapatılması ve Gül'ün performansı soruldu. İşte anketin sonuçları:

Metropol araştırma şirketinin yaptığı ankette sorulan sorular arasında, son dönemdeki karışıklığın sorumluları, Gül'ün performansı, AKP'nin kapatılması..gibi sorular soruldu.
 
Metropoll araştırma şirketi, 6 ay arayla yaptığı “Liderlerin imajı ve kurumlara güven” anketini tamamladı. Haziran ayında yapılan anketin ortaya koyduğu ilginç sonuçlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimine de gönderildi.

Ankete göre son dönemde yaşanan siyasi krizlerin birinci sorumlusu olarak hükümet, AKP ve Erdoğan görülüyor. AKP’nin kapatılmasına karşı çıkanların oranı yüzde 63’ü bulurken, AKP’nin kapatılması durumunda Erdoğan’ın göstereceği partiye “oy veririz” diyenlerin oranı, yüzde 44’de kaldı. 22 Temmuz’da AKP’ye oy vermiş seçmenlerin yüzde 13’ü ise Erdoğan’ın göstereceği partiye oy vermeyeceğini söyledi.

Erdoğan ve AKP kurmaylarının önüne konulan anket 26 ilde 26-27 Haziran 2008 tarihleri arasında toplam bin 557 kişiyle yapıldı.

Araştırmaya katılanların yüzde 63.5 ile büyük bir çoğunluğu AKP’nin kapatılmasına olumsuz bakarken, yüzde 25,1’lik bir kesim olumlu bakıyor. AKP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin yüzde 5’i de kapatma kararına destek verdi.

Cumhurbaşkanı Gül

Ankette Cumhurbaşkanı Gül’e ilişkin sorular da yer aldı. Ankete katılanlara “Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzına” 1 ile 10 arasında bir puan verilmesi istendi. Gül 10 üzerinden 7,2 puan aldı. Bu rakam Aralık 2007’de 7,7’ydi.

vatan

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,928 µs