En Sıcak Konular

CHP'den AKP'ye suçlama!

13 Temmuz 2008 12:43 tsi
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Kuddusi Okkır kavgası giderek tırmanıyor.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır olayıyla birlikte başlayan kavga giderek tırmanıyor. CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, Okkır olayını henüz gündemine almayan komisyona sert suçlamalarda bulundu. Okkır olayının çok ciddi bir konu olduğunu, ortada ‘insan hakkı ve yaşam hakkı’ ihlali bulunduğunu belirten Ersin, “komisyon ne iş yapar, zaman zaman bu komisyonun AKP’nin derin devletinin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Bu komisyon ya bu konuyla ilgilenmeli ya da lağvedilmeli” dedi.

Bu hafta yapılması beklenen toplantıda Okkır olayıyla ilgili alt komisyon kurulmaması halinde Meclis Araştırma önergesi vereceklerini kaydeden Ersin, Komisyon başkanı Zafer Üskül’ün tavrını bir kez daha Meclis Başkanı’na şikayet edeceğini de bildirdi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır olayı nedeniyle, yapacağı ilk toplantıda sert tartışmalara sahne olacak. Geçen hafta Okkır’ın eşi Sabriye Okkır’la görüşen Komisyon Başkanı Zafer Üskül, olayda insan hakkı ihlali olup olmadığını araştırmak üzere Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemenin sonucunu beklediklerini bildirmişti. Daha önceki açıklamalarında, Okkır olayının komisyon gündemine alınması için 9 Haziran’da başvuru yaptığını ancak komisyonun ‘olayı görmezden geldiği’ni söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve komisyon üyesi Ahmet Ersin, bu hafta yapılması beklenen toplantıda konuyu bir kez daha gündeme getirmeye hazırlanıyor.

-“KOMİSYONUN AKP’NİN DERİN DEVLETİNİN UZANTISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”-

Ersin yaptığı açıklamada, konunun bugüne kadar Komisyon gündemine alınmamasının yanlış olduğunu belirterek “zaman zaman insan hakları komisyonunun AKP’nin derin devletinin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Komisyon adına yakışır bir davranış içinde değil” dedi. Malatya’daki yayınevi cinayetinde, konunun komisyon gündemine alınması için başvuruda bulunduğunu, olayın siyasi ayağı olmasına rağmen bu başvurusunun kabul edilmediğini belirten Ersin “Dink olayında da sözde alt komisyon kuruldu ancak hiçbir şey yok ortada. Şimdi de Okkır olayında aynı tavır izleniyor. Ortada çok ciddi bir yaşam hakkı ve insan hakkı ihlali var, insanlar neyle suçlandıklarını bile bilmeden aylarca cezaevinde kalıyor. Okkır olayından sonra şimdi yeni bir olay daha gelişiyor. Ancak bütün bu olaylara insan hakları komisyonu gözünü kapatıyor. Soruyorum, insan hakları komisyonu ne iş yapar? Bu komisyon ya görevini yapmalı ya lağvedilmeli“ diye konuştu.

Okkır olayıyla ilgili olarak ‘konu yargıda’ savunması getirildiğini belirten Ersin, “Şemdinli’de de yargıdaydı ama inceleme yaptık. Her ne kadar bir şey çıkmadıysa da Dink cinayeti de yargıda olan bir konuydu ancak alt komisyon kuruldu” dedi. İnsan hakları komisyonunun bu dönem adına yakışır bir ağırlığı taşımadığını kaydeden Ersin, “Meclis Başkanlığına bağlı olması gereken komisyon hükümete bağlı bir kurum gibi çalışıyor” diye konuştu.

Okkır olayı ve komisyonun tavrıyla ilgili hafta başında Meclis Başkanıyla görüşeceğini ifade eden Ersin, “gösterilen tavır hem meclisin hem de komisyonun itibarını zedeliyor, bu durumu bir kez daha Meclis başkanına şikayet edeceğim. Komisyonun bu haliyle devam etmesi sakıncalı” dedi. Ersin, Okkır olayıyla ilgili İnsan Hakları Komisyonu’nda alt komisyon kurulmaması halinde ise konuyu Meclis Araştırma önergesiyle gündeme getireceklerini de bildirdi.

 

 



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,015 µs